АПСК е продала активи за 2.5 млн. лв. през първото полугодие

10.11.2017 | 13:45
по статията работи: econ.bg
За първите шест месеца на годината агенцията е сключила 6 приватизационни договора
АПСК е продала активи за 2.5 млн. лв. през първото полугодие
Снимка: под лиценза на creative commons

Парламентът прие Отчета за осъществяване на процеса на приватизация и следприватизационен контрол за периода 1 януари - 30 юни 2017 г. 

Отчетът е внесен от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

В него е посочено, че през първото шестмесечие на годината паричните постъпления от приватизационни продажби, платени неустойки, лихви и разсрочената част от цената по приватизационни сделки, подлежащи на контрол, са на обща стойност 3 673 000 лв. През периода агенцията е извършила разходи в размер на 1 451 000 лв. 

В процентно отношение спрямо уточнения план изпълнението на разходите е 43.92 процента. За първите шест месеца на годината агенцията е сключила 6 приватизационни договора. Постъпленията по приватизационни продажби са общо в размер на 2 467 000 лв. 

Подготвени и предложени за продажба чрез публичен търг с явно наддаване са общо 16 обекта, представляващи имоти, частна държавна собственост, и обособени части на дружества. На проведения 40-ти Централизиран приватизационен търг са предложени за продажба пакети акции от капитала на 11 дружества. 

Осъществени са маркетингови мероприятия по отношение на 27 обекта, които през отчетния период са предлагани за продажби. По отношение на следприватизационния контрол са направени 51 отчета по 38 приватизационни договора, начислени са неустойки за изпълнение на задължения по един приватизационен договор, приети са плащания по 14 приватизационни договора, извършени са проверки на място по 15 договора. 

Към 30 юни 2017 г. има 175 договора с неизплатена цена. По тези договори от страна на агенцията е констатирано трайно неизпълнение на задълженията за заплащане на разсрочената част от цената и са предприети всички необходими действия за събиране на дължимите суми.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...