Агенцията за насърчаване на малкия бизнес продължава сътрудничество с Асоциацията на бизнес клъстерите

11.01.2019 | 13:55
по статията работи: econ.bg
Изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков и председателят на Асоциацията на бизнес клъстерите Геновева Христова обсъдиха възможността за подкрепа от страна на Агенцията за провеждането на националното събитие планувано за 2019 година
Агенцията за насърчаване на малкия бизнес продължава сътрудничество с Асоциацията на бизнес клъстерите
Снимка: Пресцентър на ИАНМСП

Провеждането и домакинството на Национална клъстерна конференция бе причината АБК да инициира работна среща с ръководството на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

Изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков и председателят на Асоциацията на бизнес клъстерите Геновева Христова обсъдиха възможността за подкрепа от страна на Агенцията за провеждането на националното събитие планувано за 2019 година.

Успешното протичане на конференцията през 2018, което ИАНМСП подкрепи и домакинството на първата Европейска TCI Network конференция по–рано тази година, носят сериозен принос  за успешното представяне на българските клъстери в световен мащаб, както и за създаването на множество бизнес контакти и партньорски бизнес отношения.

ИАНМСП и АБК се обединиха в желанието и намеренията на двете страни да продължат сътрудничество в посока работа за повишаване на натрупаните позитиви от изминалите събития, като предпоставка за успешното провеждане на Национална клъстерна конференция през 2019г.

Активността на АБК в развитието на клъстерите в страната дават основателен пример как да бъдем конкурентноспособни на външния пазар, както и са очертали българските клъстери, като лидер в региона.

Д-р Бойко Таков оцени положително дейността на Асоциацията и изрази готовността на Агенцията да анализира възможността си да спомогне за реализацията на предстоящата конференция, която е от съществена важност за насърчаване и подпомагане на българските фирми и представителите на бизнеса в страната.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...