Азиатските акции поскъпват неуверено

30.08.2016 | 11:30
по статията работи: econ.bg
Преди отварянето на сесията в Япония нов доклад показа, че потребителските разходи са се понижили с 0,5% на годишна база през юли
Азиатските акции поскъпват неуверено
Снимка: БГНЕС

Акциите на азиатските пазари поскъпнаха във вторник, макар и на фона на сравнително слаба реакция на по-добрите от очакваното данни.

Преди отварянето на сесията в Япония нов доклад показа, че потребителските разходи са се понижили с 0,5% на годишна база през юли. Анализаторите, анкетирани от Ройтерс, очакваха спад от 0,9%. Продажбите на дребно в азиатската държава са се понижили с 0,2% на годишна база през юли, което също е по-слабо понижение от очакваното в размер на 0,9%.

Основният индекс Nikkei 225 остана без изменение, а по-широкият Topix се повиши със скромните 0,03%.

По-добрите от очакваното данни не успяха да убедят някои анализатори, според които комбинацията от слаб ръст на заплатите и на икономиката ще повлияят на решенията за разходи на японските домакинства в близкото бъдеще.

В останалата част от Азия пазарите отчетоха предимно ръстове, като южнокорейският индекс Kospi се повиши с 0,38%. В Австралия ASX 200 добави 0,43%, а хонконгският Hang Seng се повиши с 1%.

В континентален Китай Shanghai composite финишира сесията почти без изменение, а по-малкият Shenzhen Composite добави 0,16%.

Акциите на повечето енергийни компании поскъпнаха, като при Santos повишението беше 0,89%, а при Oil Search – 1,84%. Японската Inpex добави 0,29% към цената на акциите си, но Fuji Oil отчете спад от 2,9%.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 10.04   428 г. – Несторий става патриарх на Константинопол. Три години по-късно е свален от поста заради обвинения в ерес. 837 г. – Халеевата комета прави най-близкия...