Биткойнът се срина под 8 000 долара

03.02.2018 | 09:45
по статията работи: econ.bg
Виртуалните валути отчетоха значителни понижения в цените си през последните дни заради загрижеността и мерките, които предприемат регулаторите по цял свят.
Биткойнът се срина под 8 000 долара
Снимка: БГНЕС

Цената на биткойна се срина с 32% за седмица и изтри 63,43 млрд. от пазарната си капитализация. Само в рамките на деня най-голямата по пазарна оценка криптовалута поевтиня с 12,32% до 7937,50 долара, озовавайки се на 11-седмично дъно. Само за 24 часа пък от пазарната капитализация на всички криптовалути са заличени 112,6 млрд. долара.

Виртуалните валути отчетоха значителни понижения в цените си през последните дни заради загрижеността и мерките, които предприемат регулаторите по цял свят. Появиха се и слухове, че цената на биткойн е била поддържана изкуствено висока от популярната платформа за търговия с криптовалути Bitfinex, пише CNBC, цитирана от investor.bg.

По-рано през седмицата индийското правителство заяви, че не счита криптовалутите за законно платежно средство и ще предприеме всички мерки за елиминиране на плащанията чрез тях.

Данъчните власти в Индия са започнали разследвания още през декември на различни трансакции, направени чрез незаконни борси за търговия с биткойн. Това се случи малко след като центалната банка на южноазиатската страна предупреди потребителите за потенциалните рискове, които крият криптовалутите.

Цифровите пари се сбъскват със сериозна съпротива и на два от най-големите си пазара – Китай и Япония, където вече са въведени редица мерки за намаляване на възможностите за търговия с цел различни спекулации и измами или за финансиране на престъпна дейност.

Финансовото министерство на Русия пък предлага да се създадат специални офшорни зони за организирана търговия с криптовалута. Като възможности се разглеждат Владивосток и Калининград, съобщи зам.министърът на финансите Алексей Моисеев, цитиран от РИА Новости. Моисеев напомни, че по законопроекта за цифровите финансови активи има разногласия на финансовото министерство и Централната банка на Русия. Министерството дава възможност за продажба на криптовалути на организирани търгове, а Централната банка е против това.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 18.03   37 г. – Римският сенат анулира завещанието на Тиберий и обявява Калигула за император. 731 г. – Започва понтификатът на папа Григорий III. 922 г. –...