Британските банки се включват срещу нелегалните имигранти

22.09.2017 | 10:30
по статията работи: econ.bg
През декември парламентът прие нов закон за имиграцията, който изисква от банките да докладват на Министерството на вътрешните работи случаи на нарушаване на миграционните правила
Британските банки се включват срещу нелегалните имигранти
Снимка: под лиценза на creative commons

Британските банки ще започнат да проверяват самоличността на титулярите на сметки от януари като част от мерките срещу незаконно пребиваващите в страната, съобщи правителството в четвъртък. 

"От януари нататък банките ще трябва да извършват редовни проверки на миграционния статус на всички притежатели на сметки (...), за да установят дали клиентите им не се намират в Обединеното кралство незаконно", каза говорител на Министерството на вътрешните работи за АФП. 

През декември парламентът прие нов закон за имиграцията, който изисква от банките да докладват на Министерството на вътрешните работи случаи на нарушаване на миграционните правила. 

Тази мярка е част от "действията ни срещу незаконната имиграция. Хора, които са тук законно, няма да бъдат засегнати", заяви говорителят. 

Предишното законодателство възпрепятстваше имигрантите, които са незаконно във Великобритания, да откриват банкови сметки. Но сегашните нови правила отиват по-далеч: те се целят в сметки, открити преди закона от 2014 г., както и в хора с изтекла виза. Новите мерки ще дадат възможност на правителството да търси без предупреждение съдебно разпореждане за замразяване на сметките на нелегални имигранти. Съществуват обаче изключения за съвместни сметки или за да се позволи на заинтересованото лице да заплати разноските си, за да обжалва съдебното решение.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...