България струва 54 млрд. долара и е на 70-то място сред 100-те най-скъпи нации в света

11.10.2018 | 10:55
по статията работи: econ.bg
Страната ни се нарежда на 70-та позиция в класацията за 2018 г. от 100 държави, като се изкачва с 15% спрямо 2017 г., когато е била на 74 място и е струвала 47 млрд. долара
България струва 54 млрд. долара и е на 70-то място сред 100-те най-скъпи нации в света
Снимка: БГНЕС

Зaпитвaли ли cтe ce ĸoлĸo cтpyвa eднa дъpжaвa? Ha тoзи въпpoc oтгoвop дaвaт oт Вrаnd Fіnаnсе. Te зa пopeднa гoдинa пoдpeждaт в ĸлacaция дъpжaвитe ĸaтo тъpгoвcĸи мapĸи и пyблиĸyвaт cпиcъĸ нa тяxнaтa цeнa. Според данните им България струва точно 54 млрд. долара.

Тя се нарежда на 70-та позиция в класацията за 2018 г. от 100 държави, като се изкачва с 15% спрямо 2017 г., когато е била на 74 място и е струвала 47 млрд. долара. Тя е непосредствено след Гватемала и Мароко. Според Brand Finance националната марка е най-важният актив на всяка държава в днешния глобален свят, пише БГНЕС.

Тя насърчава инвестициите, добавя стойност към износа и привлича туристи. Докладът показва и последствията от икономическите щети, които могат да бъдат причинени от глобални събития и лошо управление на „националната марка“. Челното място в тазгодишната класация отново заема САЩ. Марката се оценява на 25,899 трилиона долара, като е увеличила стойността си с цели 23% в сравнение с миналата година.

Това показва, че американската икономика се разширява с бързи темпове и този растеж се очаква да продължи и през следващите месеци, отбелязва Brand Finance. Наред с БВП, продажбите на потребителите, поръчките в строителството, износа на автомобили и други показатели за растеж показват, че икономиката на САЩ е в истински „бум“. В допълнение наложените от САЩ мита също създават по-благоприятна бизнес среда.

След нея се нарежда Китай с 12,779 трлн. долара и ръст с 25%. Тя е следвана от Германия, Великобритания, Япония, Франция, Канада, Италия, Индия и Южна Корея. Русия се нарежда на 18 място с 830 млрд. долара., но без никакъв ръст в проценти. Турция е на 34 място, като слиза с цели 10 места надолу, в сравнение с 2017 г. Тя се оценява на 382 млрд. долара и отбелязва драстичен спад в проценти – 33% надолу.

Гърция е на 59 място с 87 млрд. долара и 8% ръст. Голям е ръстът на процентите при Словения – 29%, като страната се нарежда на 62 място. Хърватия е на 77 място с 24% ръст. Сърбия заема 80-то място със 17% ръст, а Македония за поредна година отсъства от класацията на Brand Finance за най-скъпите нации като бранд в света.

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....