Витоша има огромен потенциал, който не се използва, смята Ангелкова

09.11.2018 | 10:50
по статията работи: econ.bg
Планът за управление на Витоша трябва да бъде променен, но само за да се подобрят лифтовете, които съществуват. Там има огромен потенциал, който не се използва
Витоша има огромен потенциал, който не се използва, смята Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Планът за управление на Витоша трябва да бъде променен, но само за да се подобрят лифтовете, които съществуват. Там има огромен потенциал, който не се използва. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на Би Ти Ви. Поводът е предложението за промяна на устройствения план във Витоша, което ще позволи подмяната на съоръженията.

"Не се предвижда строителство и няма да бъде допускано, контролът е изключително завишен", увери министърът и добави, че туризмът се развива.

"Чуждестранните туристи, посетили страната, са 5.5 млн. Това ни поставя на водещо място като туристическа дестинация. Освен да създадем допълнителни туристически маршрути, правим предварителна реклама, за да насочим вниманието. В Стара планина има изключително големи възможности за туризъм", подчерта тя.

Ангелкова добави и че се работи усилено в посока да се гарантира достъпност до морския плаж за хората с увреждания.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...