Главният политически стратег на Тръмп напусна поста си

19.08.2017 | 10:30
по статията работи: econ.bg
Според "Франс прес" 63-годишният стратег на Тръмп си е навлякъл гнева на президента, като е изнасял безброй поверителни информации на пресата, за да навреди на вътрешните си врагове в Белия дом
Главният политически стратег на Тръмп напусна поста си
Снимка: БГНЕС

Главният политически стратег на Белия дом и най-приближен помощник на президента на САЩ Доналд Тръмп, Стив Банън, напусна поста си по взаимно съгласие с началника на администрацията Джон Кели. Това се казва в разпространено днес съобщение на пресслужбата на Белия дом, цитирано от световните агенции.

"Началникът на администрацията на Белия дом Джон Кели и Стив Банън се споразумяха, че днес ще бъде последният работен ден на Стив", каза говорителят Сара Хъкаби Сандърс. В съобщението се изказват благодарност към Банън за свършеното до момента и му се пожелава успех в следващите ангажименти.

Според "Франс прес" 63-годишният стратег на Тръмп си е навлякъл гнева на президента, като е изнасял безброй поверителни информации на пресата, за да навреди на вътрешните си врагове в Белия дом. Тази седмица Банън даде и интервю за либералното списание "Американ проспект", в което изрази несъгласие с позицията на Тръмп по Северна Корея.

Доскорошният главен стратег на Белия дом е споделил с приятели, че вероятно ще се върне на работа в десния новинарски сайт "Брайтбарт", на който бе ръководител преди да оглави предизборната кампания на Тръмп през август 2016 година.

Според анализатори, цитирани от "Гардиън" напускането на Банън ще засили позициите на зетят на Тръмп Джаред Къшнър и директора на Националния съвет за икономика Гари Коен. Рокадата в екипа на американския президент ще позволи и на сайта "Брейтбарт" да бъде далеч по-критичен към американския държавен глава.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...