Главчев иска разследване на сделките по приватизацията, за да научи обществото кой и как е забогатял

06.11.2017 | 09:15
по статията работи: econ.bg
Той уточни, че за да се случи всичко това, ще се направят промени в НПК
Главчев иска разследване на сделките по приватизацията, за да научи обществото кой и как е забогатял
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев заяви пред БНТ, че подкрепя идеята на премиера Бойко Борисов да падне давността за престъпления, за да може да се разследват сделките по приватизацията. Според него по този начин ще излязат "доста интересни факти" и " обществото ще научи кой и как е забогатял".

Той уточни, че за да се случи всичко това, ще се направят промени в НПК. По думите му или давността ще падне, или ще се възобнови, за да могат да започнат разследвания на редица сделки.

Главчев допълни, че не трябва президентът да назначава председателя на новия антикорупционен орган, нито да препотвърждава избора му от Народното събрание.

"Ако парламентът избира, а след това президентът препотърждава решението му, то тогава къде отиват принципите на парламентарната република. В такъв случай президентът ще трябва да утвърждава и състава на Министерския съвет", каза още Главчев.

Той определи бюджета за 2018 г., който влезе за обсъждане в Народното събрани, като бюджет на стабилността и на увеличените доходи. Председателят на парламента посочи, че средната пенсия ще се увеличи с близо 20 лв., а средната заплата - с 50 лв.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...