ЕС започва търговски преговори с Австралия и Нова Зеландия

23.05.2018 | 14:20
по статията работи: econ.bg
Има голяма вероятност Европейският съюз да постигне по-добри условия с двете страни от Общността на нациите в сравнение с Великобритания
ЕС започва търговски преговори с Австралия и Нова Зеландия
Снимка: БГНЕС

Търговските преговори на Европейския съюз с Австралия и Нова Зеландия са удар по плановете на Великобритания за преговори за свободна търговия с двете страни след Brexit, пише британският вестник Гардиън, цитиран от агенция Фокус. Според изданието има голяма вероятност Европейският съюз да постигне по-добри условия с двете страни от Общността на нациите в сравнение с Великобритания.

Разговорите между ЕС и двете страни ще започнат след няколко седмици. Имайки предвид намерението на Тереза Мей Обединеното кралство да напусне митническия съюз и да води самостоятелна търговска политика, може да се окаже, че ЕС ще успее да постигне по-добри условия, отколкото Великобритания.

По думите на новозеландския министър на търговията напускането на Великобритания няма да намали по никакъв начин търговския потенциал на съюза. За сметка на това Обединеното кралство няма да може да започне да води преговори преди 30 март 2019. а ЕС ще започне преговорите с двете страни до 31 октомври тази година.

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...