Икономическият съветник на Белия дом омаловажи спада на Уолстрийт

15.10.2018 | 13:55
по статията работи: econ.bg
Коментарите на Лари Къдлоу са факт след драматичните разпродажби на акции на Уолстрийт по време на търговията през миналата сряда и четвъртък, които бяха последвани от опит за добър отскок в края на седмицата
Икономическият съветник на Белия дом омаловажи спада на Уолстрийт
Снимка: БГНЕС

Икономическият съветник на Белия дом Лари Къдлоу омаловажи неотдавнашния спад на акциите, търгувани на американските фондови борси, определяйки това понижение като "нормална корекция" и посочи, че президентът Доналд Тръмп е притеснен в известна степен, че Федералният резерв може да повиши лихвените проценти твърде бързо, но въпреки това той уважава независимостта на централната банка на САЩ.

"Мисля, че икономическите фундаменти са много позитивни за фондовия пазар и мисля, че пазарните корекции идват и си отиват. Хората трябва да останат много спокойни относно тези движения, тъй като те са напълно нормални", посочи Къдлоу в предаването "Fox News в неделя с Крис Уолъс". Той също така добави, че Доналд Тръмп и китайският президент Си Цзинпин вероятно ще проведат разговори по време на планираната за ноември среща на лидерите на Г-20 в Аржентина, потвърждавайки по този начин информациите от преди няколко дена.

Коментарите на Лари Къдлоу са факт след драматичните разпродажби на акции на Уолстрийт по време на търговията през миналата сряда и четвъртък, които бяха последвани от опит за добър отскок в края на седмицата.

В петък индексът DJIA нарасна с 287 пункта (с 1,15%), парирайки част от загубата на близо 1400 пункта през предходните две сесии на търговия, но въпреки това приключи със седмично понижение от 4,2%.

Индексът S&P500 се повиши с 1,42%, излизайки за пръв път на позитивна територия след шест поредни сесии на спад, но в рамките на изминалата седмица се понижи с 4,1%.

Технологичният индекс Nasdaq Composite нарасна в петък с цели 2,29%,отбелязвайки най-солиден дневен ръст от 26-и март насам. И той обаче отчете солидно понижение на седмична база с 3,7 на сто.

Въпреки петъчния отскок, и трите основни американски фондови индекса отчетоха най-слабото си представяне в рамките на изминалата седмица от месец март насам, като индексите DJIA и S&P500 приключиха със загуби за трета поредна седмица, а Nasdaq - за втора поредна седмица.

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....