Император Нарухито се възкачи на Хризантемовия трон в Япония

01.05.2019 | 09:20
по статията работи: econ.bg
Японският престолонаследник Нарухито стана 126-ият император на Япония с възкачването си на Хризантемовия трон. Той направи първото си обръщение на церемония в императорския дворец. Нарухито изрази надеждата си за щастие и световен мир
Император Нарухито се възкачи на Хризантемовия трон в Япония
Снимка: БГНЕС

Японският престолонаследник Нарухито стана 126-ият император на Япония с възкачването си на Хризантемовия трон. Той направи първото си обръщение на церемония в императорския дворец. Нарухито изрази надеждата си за щастие и световен мир.

Новата имперска ера, наречена Рейва, което означава ред и хармония, започна и ще продължи през цялото управление на Нарухито. 85-годишният Акихито стана първият абдикирал император за повече от 200 години. В кратката си реч Нарухито изказа благодарност към своя баща за неговата служба на страната.

"С възкачването на трона, аз се заклевам дълбоко да размишлявам за курса, следван от негово величество император Акихито, да помня пътя, извървян от миналите императори и да се посветя на самоусъвършенстването. Кълна се, че ще действам съгласно Конституцията и ще изпълнявам отговорностите ми като символ на държавата и на единството на японския народ."

59-годишният император също така каза, че се моли за щастието на народа и за по-нататъшното развитие на нацията, както и за мир по света.

На друга церемония по-рано днес император Нарухито получи символите на монархическата власт - загънати в плат сабя и скъпоценности, и държавни печати. Свидетели бяха брат му, сега престолонаследник - принц Фумихито, известен и с името Акишино, и чичо му принц Хитачи.

Заради абдикацията на Акихито и възкачването на престола на Нарухито в Япония бяха обявени десет почивни дни. Заради историческото събитие в продажба бяха пуснати и много сувенири.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...