Кошлуков показа среден пръст в предаването си в БНТ

10.02.2018 | 10:05
по статията работи: econ.bg
Директорът демонстрира неприличния жест на два пъти с въпроса "Този знак ще се прави ли така отпред", зададен към единия от гостите в студиото - Борислав Сандов от "Зелените"
Кошлуков показа среден пръст в предаването си в БНТ
Снимка: БНТ скрийншот

Програмният директор на БНТ 1 Емил Колшуков показа среден пръст във воденото от него предаване " Още от деня" в петък вечер.

Директорът демонстрира неприличния жест на два пъти с въпроса "Този знак ще се прави ли така отпред", зададен към единия от гостите в студиото - Борислав Сандов от "Зелените". Кошлуков имаше предвид поредния протест за спасяване на Пирин от четвъртък вечер, който стигна и до БНТ, където беше поискана и неговата оставка.

В началото на разговора със Сандов и Нона Караджова (бивш министър на околната среда в кабинета "Борисов", представена като експерт) програмният директор прочете декларация на журналистите от "По света и унас", които протестират срещу отношението, което са получили от участници в протеста.

В излъчено на два пъти видео от протеста - цензурирано с оглед на добрите нрави, по думите на водещия, се вижда, че един от участниците държи листовка с неприличния знак, чуват се и нецензурни призиви.

Кошлуков потърси сметка на Сандов за поведението на протестиращите. Съпредседателят на "Зелените" обясни, че не носи отговорност за действията на неидентифицирани участници и допусна, че става дума за провокация. Още в началото Кошлуков попита "Г-н Сандов, добър вечер от лекето Кошлуков. Как се чувствате в студиото на леке?", води спор как е отразявана темата Пирин в БНТ и кои точто са протестиращите, а накрая настояваше Сандов да каже дали е доволен от участието си.

Нецензурният жест на програмния директор в най-гледаното време е прецедент за живо предаване с участие на ръководител в националната телевизия. Случаят съвпадна по време с груб и вулгарен език в политическо обръщение на Националния фронт за спасение на България, подписано и от вицепремиера и лидер на партията Валери Симеонов по адрес на евродепутат, от който правителството се наложи да се разграничи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...