Красимир Сребров е новият изпълнителен директор на автомобилната администрация

14.09.2017 | 14:00
по статията работи: econ.bg
През последните два месеца Сребров бе зам. изпълнителен директор на агенцията. Преди това е заемал различни постове в автомобилна администрация
Красимир Сребров е новият изпълнителен директор на автомобилната администрация
Снимка: Министерство на транспорта

Красимир Сребров е новият директор на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", съобщиха от транспортното министерство. Той заменя на поста Красимир Калайджиев, който подаде молба за освобождаване поради навършване на пенсионна възраст.

През последните два месеца Сребров бе зам. изпълнителен директор на агенцията. Преди това е заемал различни постове в автомобилна администрация. Бил е директор на регионалната дирекция в Търговище, след което е бил преназначен като главен инспектор в институцията. От 2016 г. до юни 2017 г. е началник на областен отдел "Автомобилна администрация" в Плевен.

Красимир Сребров има две магистърски степени по международни икономически отношения и журналистика.

В началото на юни тази година се проведе специализирана полицейска акция в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", като агенти на ГДБОП запечатаха сградата, в която се помещава институцията, и иззеха компютри и документация. Бяха задържани 14 души, като в тях бяха намерени над 115 хил. лв.

Двама от арестуваните са собственици на автошколи, а останалите са служилите на областната дирекция на бившата ДАИ в София. Последва и уволнение на шефа на столичната автомобилна администрация.

На половината от задържаните бяха повдигнати обвинения за получаване на подкуп. Разследването установи, че схемата е обхващала изпитите за кормуване. Автошколите заедно с техни хора в автомобилната администрация са плащали, за да се нагласи предварително жребият кой ще води изпита. Целта е била това да правят инструктори, с които резултатът да може да се манипулира.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...