Над 5.5 млрд. лева е общият оборот на ИКТ сектора в България

25.06.2019 | 11:35
по статията работи: econ.bg
Над 5.5 млрд. лева е общият оборот за миналата година на компаниите, разработващи, доставящи и внедряващи информационни и комуникационни технологии в България. Приходите само от ИТ дейности, включително изнесени ИТ услуги са за над 3 млрд. лв.
Над 5.5 млрд. лева е общият оборот на ИКТ сектора в България
Снимка: Перси ООД

Компанията „Перси“ ООД (Persy) е сред стоте най-големи технологични компании в България, показва класацията топ 100 на ICT Media. Тя е на 46-то място с приходи от 15.7 млн. лв. през миналата година. В класацията за производители на хардуер достига третото място, а като доставчик на комуникационно оборудване е определена на седмата позиция. В топ на хардуер системните интегратори достига до 13-то място, а като комуникационен системен интегратор - 11-то място. „Перси“ е на осмо място в топ 20 на най-ефективните ИТ компании, показва още класацията. „Гордеем се, че сред най-големите технологични компании в страната и сме изцяло българска фирма. Надяваме се да подобрим резултатите през тази година и да сме още по-напред“, заяви Александър Соломахин, CIO на „Перси“. 

Над 5.5 млрд. лева е общият оборот за миналата година на компаниите, разработващи, доставящи и внедряващи информационни и комуникационни технологии в България. Приходите само от ИТ дейности, включително изнесени ИТ услуги са за над 3 млрд. лв. или с 45% ръст спрямо 2017 г. Разработката на софтуерни технологии и приложения за български и чуждестранни клиенти генерира най-големи приходи за поредна година, показват данните на класацията. Ръстът на бизнеса е впечатляващ – над 64%. Това означава, че приходите от софтуерен развой са скочили до 716 млн. лв., а заедно с приходите от готови софтуерни решения и софтуерната системна интеграция, българският софтуерен сектор е пораснал до над 950 млн. лв. 

Компанията „Перси“ има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации „STINGER” с 36 месеца гаранция. Те са проектирани за постигане на изключителна производителност с оптимизиране на натоварването и хардуерно подобрена сигурност. Това е резултат от значителен напредък в дизайна на входно-изходната архитектура, паметта, съхранението на данни и мрежовите технологии. Системите позволяват гъвкав подход при проектирането на конфигурации, подходящи за широк спектър от задачи – от стандартни приложения до критични бизнес операции, анализ на данни в реално време и изкуствен интелект.

"Перси" е системен интегратор и производител на висококачествени сървърни и компютърни системи. Фирмата присъства на пазара повече от 29 години и непрекъснато внедрява водещи идеи и технологии в производството си. Сертифицирана е по ISO 9001:2015, ISO 27000, ISO 14000, AQAP за качество по стандартите на NATO - стандарти, гарантиращи отлична организация на търговския, производствения и сервизния процес. Компанията е известна с доставките на сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН), с която работи от 2012 г.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 11.04   1079 г. – Със заповед на полския крал е екзекутиран епископа на Краков Станислас, който по-късно е канонизиран и става покровител на Полша. 1241 г. –...