Новата версия на Chrome вече е достъпна

04.09.2015 | 12:00
по статията работи: Георги Кусеров
От Google обещават браузърът да щади RAM паметта и живота на батерията на лаптопи
Новата версия на Chrome вече е достъпна
Снимка: Google

Най-популярният интернет браузър Google Chrome днес излиза с нова версия, в която специалисти от американската компания заявяват, че са оправили многото проблеми, появили се при предишните версии на Chrome. Това стана ясно от публикация на официалния блог на браузъра на Google.

При последните няколко версии на Chrome се наблюдаваше неприятната тенденция да се използва прекалено много RAM памет по време на работа. Много от потребителите на браузъра се оплакаха в социалните мрежи, че продуктът на Google гълта колосални количества RAM памет, като при някои потребители дори достига гигабайти.

Още един много сериозен недостиг на Google Chrome e, че драстично намалява живота на батерията на лаптопите. Според специалистите на американската компания обаче, "версия 45" ще пощади батерията на преносимите компютри. Актуализираната версия на Chrome ще позволява на заряда на лаптопите да издържа с 15% повече.

„Chrome вече може да разбере кога една уеб страница не е заета с друга задача и да използва свободното време, за да може да почисти по-стара, неизползвана памет. В тестовете над новата версия открихме, че това може да спести около 10% RAM памет, а ефектът е дори по-драстичен върху по-сложни уеб приложения. Когато използвате Gmail, например, вече може да спестите една четвърт от паметта, използвана от приложението“, публикуваха в официалния си блог от Google Chrome.

Продължителността на живота на батерията на преносимите компютри принципно беше силно засегната от Google Chrome, но след като вече всички Flash реклами вече не се използват в браузъра на американската компания, то огромни количества заряд ще останат непокътнати. 

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...