Новините от деня, вторник, 31 март

31.03.2015 | 20:15
по статията работи: econ.bg
Водещите заглавия в Econ
Новините от деня, вторник, 31 март
Снимка: Thinkstock/Guliver

Цената на парното пада до 8,43% от 1 април

С до 8.43% поевтинява от утре парното у нас. Това реши Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) след като вчера свали с 13.17% цената на природния газ от 1 април. Така тарифите, по които топлофикациите ще ни продават парно и топла вода от сряда се намаляват между 0.09% и 8.43%.

LIC33: Продажбата е окончателна, ще изплатим дължимите 900 млн. евро

Дружествата, които придобихме се справят отлично, като изключим изкуствените атаки, с които те непрекъснато се сблъскват, атаки, инспирирани от онези лица, злоупотребяващи с властта на държавата за собствениците си цели. Това се казва в писмо на изпълнителния директор LIC33 Пиер Луврие, изпратено до премиера Бойко Борисов. 

Крайният срок за подаване на декларации от юридическите лица изтича

Крайният срок, в който юридическите лица могат да подадат годишни данъчни декларации за облагане с корпоративни данъци, изтича днес, съобщиха от Националната агенция за проходите (НАП).

Премиерът даде заден за възможността прокуратурата да разваля сделки

Прокуратурата няма да има правомощия да разваля да разваля сделки между частни фирми. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като даде показания по делото срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) Кирчо Киров във Военно-апелативния съд.

Брюксел размаха пръст на Гърция в отношенията й с Русия

Гърция не е съгласна със санкциите на Запада против Русия. Това е път, който не води наникъде, заяви министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас в интервю за първия заместник-генерален директор на ТАСС Михаил Гусман във връзка с предстоящото си на 8 април посещение в Москва.

От 2037 г. мъжете и жените в България ще се пенсионират на 65-годишна възраст

От 2037 г. мъжете и жените в България ще се пенсионират на 65-годишна възраст. Това е едно от основните предложения за пенсионната реформа, които бяха представени от вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. 

Искров: Централата банка нямаше капитала, за да подпомогне КТБ

Централата банка нямаше капитала, за да подпомогне Корпоративна търговска банка (КТБ). Това каза управителят на БНБ Иван Искров по време на заседание на Временна анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции в КТБ.

Около 2% от работещите не искат да се осигуряват в частните фондове

Дупката в НОИ никога няма да се затвори, там винаги ще има дефицит, който ще се попълва със средства от държавния бюджет. Това стана ясно от думите на министъра на финансите Владислав Горанов, който заедно с вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, и премиера Бойко Борисов представи предложенията за реформи в пенсионната система, информира iNews.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...