Новините от деня, понеделник, 27 април

27.04.2015 | 19:00
по статията работи: econ.bg
Водещите заглавия в Econ
Новините от деня, понеделник, 27 април
Снимка: Thinkstock/Guliver

Тръгват съкращения в земеделието

От началото на май тръгват съкращения в земеделието. Очаква се да има сериозно намаление на персонала на администрацията към Министерство на земеделието (МЗ).

Оманският фонд щял да съди България за 700 млн. евро

Оманският фонд вече е завел дело срещу България за 700 млн. евро в европейските институции. Това обяви адвокатът, който защитава банкера Цветан Василев, Константин Симеонов в ефира на TV7.

ЕП слага предупредителни надписи на бутилките с алкохол

В близко бъдеще по бутилките с алкохол могат да се появят предупредителни надписи, каквито от няколко години наблюдаваме по кутиите с цигари. Темата ще бъде обсъдена на заседанието на Европейския парламент (ЕП) довечера. Още в сряда пък предложението ще бъде подложено на гласуване.

Българите избират Малта и Финландия за почивка

Българите избират за почивка дестинации, като Малта, Финландия и Кипър, а за бизнес предпочитат Португалия, Франция и Турция. Това става ясно от данните на Националния статистически институт (НСИ) за пътуванията на нашенците и посещенията на чужденци в България за месец март 2015 г.

Deutsche Bank затваря 200 филиала

Най-голямата частна кредитно-финансова институция на Германия Deutsche Bank смята да закрие около 200 филиала до 2017 г. Това се казва в съобщение, разпространено от банката. Колко ще бъдат съкратените сътрудници, не се съобщава.

Над 50% от потребителите у нас пазаруват през телефона си

Над 50% от потребителите у нас, които пазаруват онлайн, правят това през телефона си. В същото време най-често използваното устройство за сърфиране в интернет е лаптопът, следван от смартфона, настолния компютър и таблета, показва проучване на платформа за сравнение на цени и продукти.

Депозитите на домакинствата с ръст от 4,8% през март

Депозитите на домакинствата са нараснали с 4,8% до 40,406 млрд. лв. през март. От друга страна влоговете на финансовите предприятия са се свили с 25 на сто на годишна база до 2,792 млрд. лв., показват данните на Българската народна банка (БНБ). Изчисленията сочат, че общо депозитите на неправителствения сектор възлизат на 50,933 млрд. лв.

Няма да увеличават тази година парите за отбрана

Парите за отбрана през тази година няма да бъдат увеличени. Това стана ясно след продължилия близо три часа Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, на който бяха обсъдени въоръжените сили.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...