Обемът на M&A сделките в света от началото на 2018 г. достигна $1 трлн.

23.03.2018 | 18:00
по статията работи: econ.bg
Условията за сливания и придобивания остават идеални, според наблюдатели
Обемът на M&A сделките в света от началото на 2018 г. достигна $1 трлн.
Снимка: БГНЕС

Обемът на M&A сделките в света от началото на годината достигна $1 трлн., отбелязвайки своеобразен рекорд по растеж. Позитивни фактори за компаниите станаха ускоряване ръста на световната икономика, високото ниво на делово доверие в повечето икономики по света, както и намаляване на данъчното бреме в САЩ, в резултат на което бяха освободени средства за нови придобивания на активи.

Сред най-големите сделки бе купуването от американския застраховател Cigna на аптечната мрежа Express Script, както и придобиването от германския енергиен концерн E.ON на компанията Innogy от конкурента RWE (43 млрд. евро) и внезапното предложение от Comcast за придобиването на медиагрупата Sky за 22 млрд. фунта стерлинги ($31 млрд).

"Условията за M&A сделки в света остават идеални, - коментира съоснователят на компанията Centerview Partners Блер Ефрон. - Глобалната икономика нараства активно, ръководителите на компаниите запазват оптимизъм, условията на финансовите пазари са благоприятни, почти във всички сфери на икономиката има позитивна конкуренция".

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...