Оманският фонд щял да съди България за 700 млн. евро

27.04.2015 | 10:15
по статията работи: econ.bg
Вече има заведено дело срещу страната в европейските институции, казва Константин Симеонов
Оманският фонд щял да съди България за 700 млн. евро
Снимка: Google Maps

Оманският фонд вече е завел дело срещу България за 700 млн. евро в европейските институции. Това обяви адвокатът, който защитава банкера Цветан Василев, Константин Симеонов в ефира на TV7.

По неговите думи Василев е получил нова заплаха за живота си, но не пожела да даде повече подробности по въпроса, за да не попречи на сръбското разследване. Адвокакът допълни, че от хората, заплашили банкера, може да се очаква всичко.

В събота (25 април) Симеонов коментира по повод на разпространеното видео на Василев и управителя на Централната банка Иван Искров, че по време на сагата с КТБ гуверньорът „много откровено” е излъгал за отношенията си с банкера.

Именно от „личния архив” на Цветан Василев излязло и доказателството за това, че двамата са близки, стана ясно от думите на адвоката.

По отношение на официалната позиция на БНБ (в която се разграничават действията на гуверньора като такъв от тези, които извършва в лично качество-б.р.), адвокат Константин Симеонов заяви, че „някои хора се олицетворяват с определени институции”. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...