Орлов мост ще бъде ремонтиран през август

28.07.2017 | 11:15
по статията работи: econ.bg
Орлов мост няма да бъде затварян нито един път по време на ремонта, като ще се стесняват лентите за движение. Ремонтът ще продължи между 10 и 14 дни, а цената му е 250 хил. лв.
Орлов мост ще бъде ремонтиран през август
Снимка: БГНЕС

Кръстовището на Орлов мост в София ще бъде ремонтирано през август. Това обяви столичният зам.-кмет Евгени Крусев. Той уточни, че началото на работните дейности ще е през първата половина на месеца.

По думите му ще бъде подменена настилката, която на места е огъната. На нейно място ще се постави настилка, която е предназначена за изключително натоварено движение. Целта е да издържи колкото се може повече години.

Орлов мост няма да бъде затварян нито един път по време на ремонта, като ще се стесняват лентите за движение. Ремонтът ще продължи между 10 и 14 дни, а цената му е 250 хил. лв., като в тези пари е включено и малка подмяна на настилката по Цариградско шосе в района на кръстовището.

Крусев подчерта, че в момента с изграждането на метрото на Орлов мост се правят и подземни пешеходни връзки с Борисовата градина.

Зам.-кметът допълни, че ниските температури тази зима са една от основните причини за напукванията по настилката на Цариградско шосе, които се появиха още в началото на годината. Ремонтът на булеварда трябва да започне през следващия месец и ще е за сметка на строителя, защото е още в гаранционен срок.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 10.04   428 г. – Несторий става патриарх на Константинопол. Три години по-късно е свален от поста заради обвинения в ерес. 837 г. – Халеевата комета прави най-близкия...