От КНСБ настояват възрастта за пенсиониране да не се променя от 2015 г.

24.11.2014 | 17:30
по статията работи: Мина Стойчева
Синдикатите настояват за въвеждането на необлагаем минимум за минималната работна заплата
От КНСБ настояват възрастта за пенсиониране да не се променя от 2015 г.
Снимка: Булфото

Възрастта за пенсиониране да не се променя за всички работещи от 2015 г. настояват от КНСБ. В същото време синдикатите имат идея за спешни мерки, които ще работят за насърчаването на потреблението и увеличаването на доходите, съобщава Нова телевизия.

На първо място от КНСБ посочват, че е необходимо минималната работна заплата да достигне размер от 400 лв. през идната година. Заедно с това те настояват за постепенно увеличаване на средната работна заплата с минимум 10%. Синдикатите посочват, че тази идея ще бъде обсъдена с представителите на работодателите в страната.

По мнението на синдикатите реално има възможност да се осигури подобно увеличение на трудовите възнаграждения. В допълнение от организацията предлагат да се въведе необлагаем минимум за минималната работна заплата в размер на 340 лв.

„Да не се тълкува, че ние сме развели байрака и сме извадили ножа. В момента размахваме пръст. Масово хората в страната твърдят, че не могат да понесат увеличение на пенсионната възраст в този размер, в който се очаква да се случи в следващите месеци. Това мотивира една силна радикална готовност за протестни действия от цялото общество”, коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров. По неговите думи, ако ще се тегли държавен дълг, той трябва да е за инфраструктура и енергетика, а не за спасяване на банки.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...