Парламентът ще разгледа доклада на анкетната комисия за ЧЕЗ

17.05.2018 | 09:00
по статията работи: econ.bg
Докладът бе представен във вчерашното пленарно заседание от председателя на Комисията Жельо Бойчев, а днес предстои неговото обсъждане и гласуване в зала
Парламентът ще разгледа доклада на анкетната комисия за ЧЕЗ
Снимка: БГНЕС

Парламентът ще обсъди доклада на Временната комисия за ЧЕЗ. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание за днес, съобщи "Фокус".

Докладът бе представен във вчерашното пленарно заседание от председателя на Комисията Жельо Бойчев, а днес предстои неговото обсъждане и гласуване в зала.

Временната комисия бе създадена с решение на Народното събрание от 14 март в отговор на съмненията и критиките около предстоящата продажба на активите на чешката ЧЕЗ в България. На 22 февруари Надзорният съвет на ЧЕЗ Груп даде предварително съгласие купувачът на активите да е „Инерком България“ - неизвестна българска фирма, собственост на пазарджишката бизнес дама Гинка Върбакова.. 

Комисията добави към предмета на работата си и разследване на приватизацията на 67% от електромрежата на Западна България.

След пет заседания депутатите излизат с проект за решение, с което парламентът да възложи на правителството да "направи задълбочен анализ по изпълнението на заложените цели от правителството в приетата стратегия за приватизация на електроразпределителните дружества и в срок до 31 декември 2018 г. правителството да включи в списъка на стратегическите обекти и дейности, които са от национална сигурност и основни активи и дейности на електроразпределителни предприятия.

От Комисията предлагат в същия срок службите за сигурност да предоставят детайлен анализ по планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп, а БНБ - информация за поетите ангажименти от български банки по сделката. На вниманието на депутатите се предоставя и отчет на Комисията за защита от дискриминация за 2017 г. 

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...