Пореден ден на рекорди на Нюйоркската фондова борса

21.09.2017 | 11:10
по статията работи: econ.bg
При закриване на търговията на Нюйоркската фондова борса Dow Jones нарасна с 0,19 процента до 22 412,59 пункта, достигайки рекордно ниво седма поредна сесия
Пореден ден на рекорди на Нюйоркската фондова борса
Снимка: под лиценза на creative commons

Изявленията на председателя на Федералния резерв на САЩ (ФЕД) Джанет Йелън затвърди оптимизма на инвеститорите, тъй като тя съобщи, че до края на годината ще има ново увеличение на лихвата, макар че не посочи от кога. Оправдаха се и очакванията, че регулаторът ще започне да разчиства баланса си от дългови книжа, който възлиза на 4,5 милиарда долара, и стартът ще бъде даден през октомври.

В крайна сметка търговията на Уолстрийт приключи с нови рекорди на два от основните индекси - Dow Jones и S&P, и с понижение на технологичния Nasdaq.

Пряк ефект от пресконференцията на Йелън имаше върху финансовия сектор, но той беше подкрепен и от нарасналата доходност на американските държавни облигации, докато книжата на компаниите за комунални услуги поевтиняха.

При закриване на търговията на Нюйоркската фондова борса Dow Jones нарасна с 0,19 процента до 22 412,59 пункта, достигайки рекордно ниво седма поредна сесия. Широкият индекс S&P 500 се повиши с 0,06 процента до 2 508,24 пункта, отчитайки шести пореден рекорд за последните седем дни.

Само технологичният Nasdaq Composite се понижи с 0,08 процента до 6 456,04 пункта, най-вече заради поевтиняването на акциите на Apple с 1,7 процента, след като компанията призна, че последният й модел „умни часовници" Apple Watch има проблеми с включването им в мобилните  мрежи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...