Садят канабис в знак на протест

30.10.2013 | 09:00
по статията работи: Георги Георгиев
В парковете и градинките на германското градче Гьотинген можете да се натъкнете на стръкчета от марихуана, ако полицията не ви изпревари
Садят канабис в знак на протест

В малкото университетско градче Гьотинген група, наричаща се „Децата на цветето“ (Flower Children) решили да засеят стотици хиляди семена от канабис на най-различни места.

Акцията се провежда като протест срещу „демонизацията“ на растение, което лекува или поне облекчава симптомите на редица заболявания, обясняват инициаторите. С произволното засаждане на растението активистите целят да покажат на властите какво точно искат хората.

Поддръжниците на марихуаната се обявяват срещу германските рестриктивни закони, като мнозина коментират, че растението прави много повече от това да напушва хората.

За да се справят с резултатите от акцията, властите в Гьотинген инструктират полицията систематично изкоренява всичко, което прилича на канабис, независимо къде е поникнало то. Така освен истинската марихуана полицаите често унищожават и други растения, пише сайтът trueactivist.com.

Това обаче на спира активистите и стръкчетата канабис продължават да никнат в обществените паркове и градинки и дори пред местното полицейско управление.

Според различни медицински проучвания марихуаната облекчава болните, страдащи от остеопороза, депресия, световъртеж, главоболие, безсъние и др. Учени правят и силна връзка между марихуаната и рака, като според някои проучвани този наркотик може дори да победи смъртоносната болест.

Практикуваната в Гьотинген форма на „партизанско земеделие“ не е нищо ново. Тук имаме примера на друг активист - американецът Рон Финли, който решава да отглежда плодове, зеленчуци и билки на изоставени обществени места в Лос Анджелис и така да си осигурява прясна и безплатна храна.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...