Търг за още 16 км на ”Хемус”, започват 24 км от ”Струма”

29.08.2016 | 14:35
по статията работи: econ.bg
Новият участъкът на АМ "Хемус" е от п. в. „Белокопитово“ до п. в. „Буховци“ в посока Търговище
Търг за още 16 км на ”Хемус”, започват 24 км от ”Струма”
Снимка: БГНЕС

АПИ стартира тръжната процедура за изготвянето на технически проекти и строителството на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“. 

Новият участъкът на АМ "Хемус" е от п. в. „Белокопитово“ до п. в. „Буховци“ в посока Търговище. Индикативната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети. 

Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на пътен възел за връзка с път III-5102 Мировец - Певец, на нова връзка с път I-4 Шумен - Търговище при п. в. „Белокопитово“, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища.

Това е втората тръжна процедура за строителството на участък от АМ „Хемус“, която агенцията стартира за по-малко от 2 месеца. 

На 7 юли бе обявена обществената поръчка за проектирането и изграждането на близо 10 км от автомагистрала „Хемус“ - между Ябланица и Боаза в посока Велико Търново, а на 23 август бяха отворени офертите на 11 кандидати.

На 22 юли бе открита и тръжната процедура проектирането на 50 км от автомагистралата в участъка от Боаза до връзката с път II-35 Плевен - Ловеч.

Обявената днес обществена поръчка е за „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на обект: АМ „Хемус“, участък от км 310+940 до км 327+260“. 

Кандидатите могат да подават оферти до 17, 30 ч. на 10 октомври 2016 г. Те ще бъдат отворени на 11 октомври, в 14.00 ч. Срокът за изпълнение на проекта е 910 дни.

Утре започва изграждането на 24-километровия участък от Кресна до Сандански от автомагистрала "Струма", съобщиха още от АПИ. Символичната първа копка на обекта ще бъде направена в близост до село Микрево, където ще бъде бъдещият пътен възел "Струмяни". 

В участъка между Кресна и Сандански ще бъдат изградени два пътни възела - "Струмяни" и Сандански", 25 големи съоръжения - мостове, надлез над жп линията София - Кулата, селскостопански подлези и надлези. 

Изпълнител е Консорциум "Струма Лот 3.3", в който участват: "ГБС инфраструктурно строителство" АД, "Пътстрой 92" АД, "Главболгарстрой" АД и "Геострой" АД. Стойността на договора е 234 123 012 лв. без ДДС. Строителният надзор ще осъществява "Пътинвестинженеринг" ЕООД. Техният договор е за 2 998 161.28 лв. без ДДС. 

Със средства от ОП "Транспорт" 2017-2013 г. Агенция "Пътна инфраструктура" изгради общо 69 км от АМ "Струма" в отсечките Долна Диканя - Дупница (16,78 км), Дупница - Благоевград (37,48 км) и Сандански - Кулата (14,7 км).

Общата дължина на автомагистрала "Струма" - от Даскалово до границата с Гърция, е 150 км. Тя е част от коридор "Ориент/Източно Средиземноморие", свързващ Видин с Кулата, и по нея преминава пътният трафик за Гърция. Направлението се използва като най-кратък маршрут между Западна, Централна Европа и Бяло море, а също и като връзка на Европа с Азия.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...