Търговския регистър може да спре работа до 20 дни заради липса на памет

15.10.2018 | 13:00
по статията работи: econ.bg
Поради спешността на поръчката, от агенцията са изпратили покана за директно договаряне със "Сиенсис" АД "Ссарм" ЕООД, "Парафлоу Комуникейшънс"ООД и "Телелинк бизнес сървисис" ЕАД, се вижда от обявлението за поръчката от 12 октомври
Търговския регистър може да спре работа до 20 дни заради липса на памет
Снимка: под лиценза на creative commons

Търговският регистър може да спре работа до 20 дни, заради липса на достатъчно свободна памет в дисковете за съхранение на данни. Това се разбира от решение на Агенцията по вписванията да обяви обществена поръчка за 190 хил. лева за "надграждане на съществуващите дискови масиви за съхранение на данни" със 120 терабайта.

Поради спешността на поръчката, от агенцията са изпратили покана за директно договаряне със "Сиенсис" АД "Ссарм" ЕООД, "Парафлоу Комуникейшънс"ООД и "Телелинк бизнес сървисис" ЕАД, се вижда от обявлението за поръчката от 12 октомври.

Търговският регистър функционира от 2008 г. и съдържа цялата информация за търговските фирми, фондациите, сдруженията и учредените залози. Той претърпя срив на 10 август,. като 18 дни нито една от функциите му не работеше. След това те поетапно започнаха да бъдат възстановявани. Сривът бе обяснен първоначално с технически причини, като той доведе до оставката на шефа на агенцията - Зорница Даскалова.

В момента се рабори по надграждането на Търговския и Имотния регистър, към Агенцията по вписанията, като ежедневно се правят архивни и резервни копия на информацията. В ИЦ /Информационен център/ и РИЦ /Резервен информационен център/, има съответно по 30 и 20 терабайта свободна памет, която според обявлението на поръчката е "крайно недосатъчна", защото всеки ден тя намалява с по 1.5 терабайта.

В случая е необходимо специално да се подчертае, че спешната потребност от допълнително дисково пространство не е резултат от действия и бездействия на възложителя и не може да му бъде вменено във вина" се казва в решението за поръчката. В него се твърди, че към датата на срива от 10 август възложителят "не е могъл и не е бил длъжен да знае, че такова събитие от изключителен характер предстои, респективно, че същото ще наложи спешно възлагане на поръчка за осигуряване на допълнително дисково пространство".

 

PHP Scriptler , MKASPY shell indir , alfa shell indir , sadrazam indir , shell indir , shell indir , Atasehir kuaf Atasehir kuafor , Kumluca g
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...