Управляващите органи ще определят срока за представяне на документи за еврофинансиране

21.09.2017 | 14:40
по статията работи: econ.bg
От БСП обаче възразиха именно срещу тази промяна, тъй като според тях тя не е прецизно описана в проекта
Управляващите органи ще определят срока за представяне на документи за еврофинансиране
Снимка: БГНЕС

Народните представители приеха на първо четене промени в Закона за управление на европейските средства. Измененията предвиждат управляващите органи сами да определят срока за представяне на доказателствата по документите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Към момента той е 10 дни, което често се оказва крайно недостатъчно за осигуряването на необходимите документи. От БСП обаче възразиха именно срещу тази промяна, тъй като според тях тя не е прецизно описана в проекта.

„Дали с този закон не се налага едно по-тежко финансово бреме на общините? Не малко бенефициенти през предишния програмен перид бяха потърпевши от финансови корекции, налагани по проекти. Това бяха причините ние да се въздържим в комисията. Най-вероятно има необходимост от промяна, но начинът, по който беше представен, не е в своята пълнота. Надяваме се на дискусиите между двете четения да бъдем убедени в ползите на законопроекта“, заяви Иван Иванов от БСП.

„Сроковете, заложени в закона, целят дисциплиниране на цялата система. Конкретният срок за предоставяне на документи за кандидатстване е срок, валиден за всички бенефициенти, и който се обявява още в насоките за кандидатстване", посочи Ивелина Василева – ГЕРБ.

По думите на Тодор Байчев от БСП, се позволява на управляващия орган едностранно да определя срок, който е световно неизвестен – разумен срок. Така се дава пренареждане на участниците и последните да станат първи. Създават се условия за корупционни практики“.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...