1) Ко­му­ни­ка­ци­о­нен ка­нал, кой­то пре­да­ва на ад­ре­са­та по-
с­ла­ни­е­то в об­раз и звук. Ми­шел Дю­боа на­бе­ляз­ва след­ни­те въз­мож­нос­ти
а ком­би­ни­ра­не на об­раз и звук при рекл. ко­му­ни­ка­ция: а) текст + го­вор (текст на ек­ра­на, че­тен на глас); б) го­вор + не­под­ви­жен об­раз (глас, ко­мен­ти­ращ об­раз); в) го­вор+об­раз в дви­же­ние: го­вор в ка­дъ­ра (напр. ак­т­ьор­с­ки филм), го­вор из­вън ка­дъ­ра (дик­тор­с­ки глас), го­вор в ка­дъ­ра, до­пъл­нен с глас из­вън ка­дъ­ра; г) го­вор+под­ви­жен об­раз (филм)+не­под­ви­жен об­раз-текст; д) му­зи­ка+текст или го­вор+не­под­ви­жен или под­ви­жен об­раз (или мно­жес­т­во об­ра­зи).

2) Ауди­о­ви­зи­он­на сис­те­ма - из­пол­з­ва се ка­то съ­би­ра­тел­но по­ня­тие за раз­лич­ни­те на­чи­ни на про­и­з­вод­с­т­во и ма­со­во ко­пи­ра­не на съ­о­б­ще­ния в об­раз и звук и ин­ди­ви­ду­а­л­но­то им въз­п­ро­и­з­веж­да­не с по­мощ­та на спе­ци­а­л­ни ви­де­о­п­ро­жек­ци­он­ни апа­ра­ти или на те­ле­ви­зи­он­ния ек­ран. С ог­лед на но­си­те­ли­те на ин­ди­ви­ду­а­л­но­то пос­ла­ние раз­г­ра­ни­ча­ва­ме сис­те­ми, из­пол­з­ва­щи ви­де­о­п­ло­чи (дис­ко­ве) и сис­те­ми с ви­де­о­ка­се­ти. Ауди­о­ви­зи­он­ни­те сис­те­ми се на­ла­гат ма­со­во, тъй ка­то не се нуж­да­ят от спе­ци­а­л­но обу­чен пер­со­нал (ка­то ки­но­ме­ха­ни­ци при ки­но­то), на­роч­но обо­руд­ва­ни по­ме­ще­ния и тех­ни­ка, бър­зоп­ре­но­си­ми са, раз­хо­ди­те по об­с­луж­ва­не­то им са мал­ки.

Реклама и насърчаване на продажбите; проф. Доганов, доц. Дуранкев; С-я; 1995

 

Предложи
корпоративна публикация
Валутни курсове
капиталов пазар
Купува Продава БНБ
EUR1.9560 1.9560 1.9558
USD1.5915 1.5924 1.7956
GBP2.4796 2.4887 2.2868
от 00:24 19 Март 2024 повече »
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
Димитър Манолов: Напълно убеден съм, че цените на тока ще се повишат Инфлацията се забавя, но ни предстои либерализация на енергийния пазар. От това съм изключително силно притеснен. Напълно убеден съм, че цените на...