1769 са заразените с коронавируса извън Китай

24.02.2020 | 14:40
по статията работи: econ.bg
В Италия броят на заразените достигна 152 души, трима са починалите. Единайсет града в най-засегнатата от епидемията европейска страна са под двуседмична карантина
1769 са заразените с коронавируса извън Китай
Снимка: БГНЕС

1 769 души достигна броят на хората, заразени с новия коронавирус извън пределите на Китай, се посочва в ежедневния доклад на Световната здравна организация. Това означава, че само за един ден новите случаи са 367. Заболяването е регистрирано вече в 28 страни. 

В Италия броят на заразените достигна 152 души, трима са починалите. Единайсет града в най-засегнатата от епидемията европейска страна са под двуседмична карантина.

В Англия четирима души са дали положителна проба за новия вирус, след като били евакуирани от круизния кораб „Даймънд принсес“, поставен под карантина край Япония, предаде Ройтерс, като се позова на властите. Общият брой на заразените във Великобритания вече е 13, уточниха от английската здравна служба.

В Южна Корея, която е най-засегнатата страна от вируса след Китай, броят на починалите нарасна с двама души и те вече са 7. Новите случаи на заразата са над 160, с което общият брой на заболели в азиатската държава станаха 763. 

Близо 130 от новите случаи са свързани с християнска секта. Южна Корея обяви вчера червен код, което е най-високата степен на опасност за общественото здраве.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...