Половината от храните у нас се произвеждат в сивия сектор

24.06.2014 | 16:55
по статията работи: Мина Стойчева
Представителите на браншовите организации смятат, че трябва да има по-голям контрол
Половината от храните у нас се произвеждат в сивия сектор

50 на сто от хранителните продукти у нас се произвеждат в сивия сектор. Това смятат представители на браншовите организации. Според тях голяма част от рибата и рибните продукти на пазарите в България също са нелегални, предаде БНР.

По данните на специалистите, у нас общо 3600 обекта произвеждат морски продукти, като само 700 от тях са регистрирани в Агенцията по храните. Представителите на браншовите организации коментират, че според тях причината за това е слабият контрол от страна на държавните органи.

Припомняме, че в средата на месеца беше приет списък с 53 внасяни рискови за бюджета стоки. Към тях спадат сезонните плодове, рибните продукти, както и зехтинът, сланината и маслините. Нововъведението предвижда всички камиони, внасящи такава продукция у нас, да бъдат задължително проверявани за укривани данъци. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...