Представят храни и напитки от цял свят в София

07.11.2012 | 12:30
по статията работи: Теодора Пенева
Столицата ни отново е домакин на 6 специализирани изложби в хранително-вкусовата сфера и в хотелиерския и ресторантьорския бранш
Представят храни и напитки от цял свят в София

От днес Интер Експо Център става домакин на шест тематични международни изложби. В продължение на четири дни (между 7 и 10 ноември 2012 г.) в шест изложбени зали ще бъдат представени най-новите продукти и тенденции в хранително-вкусовата сфера и в хотелиерския и ресторантьорския бранш. Посетителите ще могат да разгледат и някои от традиционните и емблематични за международната кухня ястия и храни.

През следващите дни ще се проведат пет хранителни експозиции - "Интерфуд & дринк", "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек" и "Салон на виното". По същото време е и изложбата за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване "Сихре".

Български и чуждестранни фирми от над 40 държави ще покажат еталона на родната си индустрия, нов асортимент продукти, опаковки и оригинално предлагане на стоките. Италия, Унгария и Гърция са подготвили колективно участие на техни производители и търговци, а Турция е избрала национално представяне на компании от бранша.

За трета поредна година ще бъде налице щандът на "Био zона", организирана съвместно с Българска асоциация Биопродукти и Асоциация на биотърговците в България. Експозицията цели да постави на фокус сертифицираните храни и продукти на биологичното земеделие и производство.

Асоциацията на конвивиумите на Slowfood в България пък ще насочи вниманието и потребителската култура към признати за кулинарни съкровища - храни, които представят страната ни и популяризират нейните традиции по света. Сред тях са зеленото сирене от с. Черни Вит, смилянският фасул, троянскит мед, навпавок, домашното сладко от горски плодове от Ковачевица и др.

Колективното участие на Италия - “SpazioItalia”, както и “Лаборатория за италиански вкус“, отново ще покажат изкушенията на италианската кухня – типични ястия от различни области на Италия.

Своят дебют ще направи Българската асоциация на сомелиерите, която съвместно с домакините от ИЕЦ, е подготвила обучение на тема „Съчетание на вина с храни“, насочено към предприемачите в тази сфера.

За първи път фирмите от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци (СППЗ) ще презентират свои продукти на общ щанд. В рамките му ще се проведе състезание за направа на кетчуп и на конфитюр от рози, след което ще има и дегустации за посетителите.

Като цяло петте изложби обещават полезни демонстрации, b2b (business to business) срещи, дискусии за качество, стандарт, пазари и други важни теми със съвети от хора с опит и авторитет в хранителната индустрия.

В рамките на „Сихре“ пък мениджърите на хотели и ресторанти, на бистра, барове, пицарии, кафета, търговски обекти с топли точки и други заведения ще представят модерни технологии и ноу-хау за висок клас техника и брандове.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 10.04   428 г. – Несторий става патриарх на Константинопол. Три години по-късно е свален от поста заради обвинения в ерес. 837 г. – Халеевата комета прави най-близкия...