Популяризират туризма в Бургаско с 500 хил. лв.

24.01.2012 | 15:55
по статията работи: Теодора Пенева
Проектът е изготвен и финансиран по ОП "Регионално развитие"
Популяризират туризма в Бургаско с 500 хил. лв.
Снимка: Econ.bg

Нов проект за развиване на туристическия сектор в страната подготвя Община Бургас, информираха от пресцентъра на ведомството. Той носи името "Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа". Изготвен е по Оперативна програма "Регионално развитие" (ОПРР), Приоритетна ос 3: "Устойчиво развитие на туризма", Операция 3:2: "Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинации". Финансирането по ОПРР е в размер на 500 хиляди лева, а съфинансирането е в рамките на 5%.

Инициативата обхваща пет общини, от които водеща е Бургас. Останалите четири са съответно Камено, Малко Търново, Средец и Приморско. Целта е общините да се обединят на регионален признак и да се създаде ползотворно сътрудничество и партньорство за развитие на туристически дестинации. Освен това да се създаде реален туристически продукт, който да помогне за удължаване на туристическия сезон и по-голяма заетост на легловата база в посочените общини и след активните месеци.

Обект на проекта са туристически обекти, до които вече има изградена инфраструктура, но не са достатъчно популяризирани сред туристите. За тази цел са предвидени рекламни дейности, маркетинг на създадените детинации, организиране на експедиционни пътувания, изследване на въздействието на проекта.

Развитието ще се осъществи по две направления - Културно-историческо наследство и Природни богатства. На този етап в проектното предложение са включени туристическите обекти Русокастро (общ. Камено), остров "Св. Анастасия" и Аква Калиде (общ. Бургас), Дебелт (общ. Средец), Бегликташ (общ. Приморско) и тракийски култов комплекс в местността Мишкова нива (общ. Малко Търново).

Във връзка с подготовката на проекта днес се проведе работна среща в заседателната зала на Община Бургас. В нея взеха участие зам.-кметът на града Йорданка Ананиева, директорът на Дирекция "Евроинтеграция" при Общината, представители на общините в Бургаска област, организации, свързани с туризма, неправителствени организации, туроператорски и туристически фирми.

Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 23.01   393 г. – Римският император Теодосий I провъзгласява 9-годишния си син Хонорий за съимператор. 1482 г. – Излиза първото печатно издание на Петокнижието. 1556...