Важно е да насърчаваме колегите си да мислят по всички ековъпроси*

21.05.2012 | 11:10
по статията работи: Лили Бончева
Вирджиния Пейнова, Мениджър "Social Impact Program", Hewlett Packard
Вирджиния Пейнова

 

В периода от 4 до 8 юни 2012 г. ще се проведе Green Office Week 2012 - първата по рода си кампания в България, чиято цел е да инициира „зелена“ политика в офисите на повече организации. Идеята е с малки „стъпки“ постепенно да се подобри работната екосистема. *Econ.bg е медиен партньор на иницативата.

Всички участници, включили се в проекта, ще имат възможността да положат основите на своята по-устойчива корпоративна политика. Използвайки метода за промяна в организацията "отвътре навън", Green Office Week ще подобри работната среда, ще интегрира насоки за по-устойчиво екологично поведение и мотивация у служителите, ще създаде предпоставки за създаването на по-приятна и здравословна работна атмосфера.

Всеки един ден от седмицата ще се фокусира върху един екологичен проблем:

  • Понеделник - Енергия
  • Вторник - Транспорт
  • Сряда - Отпадъци
  • Четвъртък - Зелени доставки
  • Петък - Моята иновативна идея

По повод инициативата разговаряхме с Вирджиния Пейнова, Мениджър "Social Impact Program", Hewlett Packard - една от компаниите, които ще участват в Green Office Week 2012. Повече за инициативата може да прочетете тук.

 

Г-жо Пейнова, защо се включихте в Green Office Week 2012? С какво смятате, че кампанията е различна и полезна?

Вирджиния Пейнова:

За Hewlett Packard тази кампания е прекрасна възможност не само да разпространим ценна и полезна информация за това как реално можем да влияем на околната среда, но най-вече да отворим пространство за дискусия сред нашите служители. Изключително важно е не просто да информираме, но и да обсъждаме и насърчаваме своите колеги да мислят по всички еко-въпроси. Вярваме, че по този начин ще инициираме и утвърдим едно по-устойчиво отношение към околната среда.

Какво прави вашата фирма, за да засили връзката между вашата работна среда и нашата околна среда?

Вирджиния Пейнова:

В рамките на компанията съществува специална работна група, която се занимава с всички „зелени” проекти и идеи. Стремим се във всеки един екип да има т.нар. Посланник на зелената идея – служител, който активно участва в проектите, които са част от „зелена” стратегия на компанията.

Кой ден от зелената седмица смятате, че ще има най-силно влияние за подобряване на работната среда в офиса?

Вирджиния Пейнова:

Hewlett Packard в България усилено работи по кампанията „Reduce, reuse and recycle”. В момента на фокус е процесът по рециклиране. Ето защо за нас най-интересния ден от седмицата ще е сряда. Вярваме, че този ден ще допринесе много за бъдещите ни планове и ще има най-силно влияние върху нашите служители.

Кое е зеленото послание на Hewlett Packard?

Вирджиния Пейнова:

"Зелено е дървото на живота".

Оцени статията:
5.00/3
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 17.10   1448 г. – Започва Косовската битка – сражение между войските на унгарския управител Янош Хуняди и османския султан Мурад II, състояло се на Косово поле. 1483...