Кабинетът гласува промени в наредбата за медицинската експертиза

07.07.2021 | 10:35
по статията работи: econ.bg
Хората с необратими увреждания ще получават пожизнен ТЕЛК, без да е необходимо на всеки три години да се преосвидетелстват. Тази промяна в Наредбата за медицинската експертиза ще приеме служебното правителство днес
Кабинетът гласува промени в наредбата за медицинската експертиза
Снимка: под лиценза на creative commons

Хората с необратими увреждания ще получават пожизнен ТЕЛК, без да е необходимо на всеки три години да се преосвидетелстват. Тази промяна в Наредбата за медицинската експертиза ще приеме служебното правителство днес.

Ще бъде променена и методиката за индивидуалната оценка на потребностите за хората с увреждания, така че да отговаря на последните промени в Закона за личната помощ. Те определят часовете лична помощ според степента на зависимост.

Правителството ще освободи от длъжност заместник-председателя на държавна агенция „Разузнаване“ Ангело Прокопиев. Той заема поста от 2015 година. Промени ще се направят и в управителния съвет на така наречения „Сребърен фонд“ за устойчивост на пенсионната система. По закон в него участват финансовият и социалният министър.

На президента ще бъде предложено да издаде указ за изменение и допълнение на длъжностите по въоръжените сили и националната служба за охрана, които изискват висши военни звания. 

Правят се също предложения за освобождаване от длъжност и на двама офицери от висшия команден състав и за удостояване с висше офицерско звание на един военнослужещ.

Ще бъдат осигурени и допълнителни разходи по бюджетите на МС и министерствата на вътрешните работи и на образованието.

Общините ще получат средства, за да компенсират родители с деца, които не са приети в държавни или общински градини поради липса на свободни места.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 17.04   1355 г. – Във Венеция за заговор против местната аристокрация е екзекутиран Марино Фалиеро. 1397 г. – За първи път Джефри Чосър разказва своите Кентърбърийски...