Как да теглим бързи кредити при нужда

27.03.2018
по статията работи: econ.bg
Първата и най-важна стъпка е да проверим дали компанията, на която сме се спрeли, фигурира в регистъра на Българската народна банка за лицензираните небанкови финансови институции
Как да теглим бързи кредити при нужда
Снимка: БГНЕС

През последните години бързите кредити се наложиха като алтернативна форма за финансиране за гражданите и бизнеса, и сериозен елемент от финансовата система. В този бранш у нас вече функционират над сто и петдесет компании и въпреки че все още някои участници в сектора използват нелоялни практики, като цяло техният брой намалява и доверието в него продължава да се увеличава.

„Тази тенденция води със себе си и пазарен рaстеж. Показателно е, че само за последните три месеца на 2017 г. нашият портал отчита значителен растеж на исканията за бързи кредити“ – споделят експертите от Parite.bg, единствената по рода си българска специализирана онлайн платформа за бързи кредити, потребителски кредити, ипотечни кредити и други финансови услуги. Платформата работи с водещите компании за бързи кредити у наси и има цялостен поглед върху пазара. По тази причина данните за нейната дейност имат в известна степен представителен характер.

С оглед повишаване на доверието в бързите кредити от екипа на Parite.bg дават няколко полезни съвета, които да следваме при избора на компания и марка в този сегмент.

Проверка в публичните регистри

Първата и най-важна стъпка е да проверим дали компанията, на която сме се спрeли, фигурира в регистъра на Българската народна банка за лицензираните небанкови финансови институции. Ако тя не е вписана там, колкото и спешно да ви трябват пари и колкото и изгодни условия да ви обещават, най-добре не приемайте. В добавка бихте могли да проверите фирмата и в Търговския регистър, който включва всички регистрирани в България търговски дружества. В него можете да се информирате също за капитала на компанията, кои са нейните собственици и ръководство, както и друга полезна информация.

Марката наложена ли е?

Утвърдените компании за бързи кредити държат много на доверието на потребителите и по тази причина влагат много усилия и инвестиции в развитие на своите марки. Разбира се, във всеки сегмент навлизат и нови играчи, на които може да се има доверие и без да имат толкова развити брандове. Затова от значение е не толкова дали съответната фирма е популярна, а с какво доверие се ползва и дали влага сериозни усилия в клиентска удовлетвореност и в качество на предлаганите услугите. Разбира се, доброто първо впечатление може да бъде повърхностно, но все пак бихме могли да съдим по цялостното представяне и визия на компанията, като може да обърнем внимание на уебсайтa, квалификацията на служителите, брандирането на офисите, разпонаваемостта на марката, реклами и др. Ако компанията е инвестирала значителни средства в развитие на бизнеса, обучение на екипа и цялостен маркетинг, едва ли би си позволила да изгуби с лека ръка вложеното, използвайки нелоялни практики.

Публичното пространство

Освен регистрите и собствените информационни канали на фирмата, важно е също да направите проверка и в неконтролираните от нея канали в интернет. Прегледайте какви медийни публикации има за компанията, какви са отзивите за нея в социалните мрежи, както и в популярни уеб форуми. Ако други потребители някога са имали проблеми с нея, те най-вероятно са споделили това по един или друг начин в онлайн пространството и съответната информация може да бъде намерена. Ако не успявате да откриете такава информация в нито една медия или форум, по-вероятно е проблеми просто да не съществуват.

Документи при сключване на договор

Един много важен въпрос е: служителите на въпросната фирма представят ли всички документи за преглед предварително. От особено значение е да обърнете внимание на Общите условия на компанията и на договора, който ще подпишете. Гледайте внимателно всички текстове с малък шрифт, в които често се крият важни подробности. Дори и да имате огромна нужда от въпросния кредит, не си позволявайте да прескочите тези стъпки.

Какви са таксите?

Фирмата, с която преговаряте за бърз кредит, трябва да ви информира за всички такси, които ще предстои да платите в процеса на получаване и обслужване на кредита. Обърнете най-голямо внимание на евентуалното наличие на такси за кандидатстване, за обработка на документите, за обслужване на кредита, евентуаното наличие на такса за гаранция, както и такса при просрочване на вноска. По този начин ще можете предварително да добиете представа, каква ще бъде цената, която ще платите за получаването на желания кредит.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 16.09   1620 г. – От Плимут (Англия) потегля корабът Мейфлауър, чиито пътници създават в Плимут (Масачузетс), първата английска колония в Америка. 1794 г. – Стойко...