Владимир Пенков пред The Legal 500 Summit: Професията ни се променя с голяма скорост

16.10.2019 | 13:55
по статията работи: econ.bg
Дейвид Гоулторп от The Legal 500, адвокат Владимир Пенков и финансистът Левон Хампарцумян откриха събитието
Владимир Пенков пред The Legal 500 Summit: Професията ни се променя с голяма скорост
Снимка: M3 Communications Group, Inc.

Уникална по рода си международна правна конференция South East Europe Summit 2019 стартира днес в София. Събитието се организира от The Legal 500, международно призната организация за оценяване и класиране на правни кантори и адвокати от цял свят, и водещата правна фирма „Пенков, Марков и партньори“, като над 120 водещи фигури от международната правна сцена пристигнаха за събитието у нас.

Конференцията бе открита от Дейвид Гоулторп, управляващ директор на The Legal 500, Владимир Пенков, основател, председател и старши съдружник на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, и топ банкерът Левон Хампарцумян.

„За нас е огромна гордост, че за първи път такова значимо международно събитие като South East Europe Summit 2019 се фокусира върху страните от Югоизточна Европа, признавайки неограничените им възможности. Този успех бе постигнат вследствие на успешното икономическо развитие на региона, благодарение както на европейската помощ, така и на развитието на човешките ресурси и работната сила тук. Професията ни се променя с голяма скорост и за всички нас това е голямо предизвикателство. Фактът, че такава важна конференция се провежда именно в България, е едновременно голямо признание и предизвикателство за нас“ – сподели Владимир Пенков, основател, председател и старши съдружник на адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“.

„Изключително съм щастлив, че събитие от подобен мащаб се случва именно в България и че София все повече се утвърждава като пресечната точка в света за международни събития. Все по-осезаема е нуждата на бизнеса, както и на правната индустрия да бъдат подготвени за предизвикателствата, които предстоят, особено във връзка с личните данни“, сподели Левон Хампарцумян непосредствено преди първия панел на конференцията.

Панелът предизвика огромен интерес и бе с фокус върху актуалната тема за предизвикателствата пред защитата на данните и киберсигурността. Той бе открит от Венцислав Караджов, председател на Комисията за защита на личните данни: „Киберсигурността не е само защита на лични данни и не засяга единствено институциите, тя е неразделна част от ежедневието на бизнеса, включително банков сектор, правна индустрия, здравеопазване, енергетика и т.н. Всички трябва да работим заедно, за да подобрим нивото на защита, защото това е една от най-големите ни слабости на европейско ниво.”

Конференцията South East Europe Summit 2019 представи предизвикателствата, пред които се изправя днешният бизнес, както и важната роля на правните звена във всяка една компания. Сред водещите теми, които бяха обсъдени от български и международни експерти в следващите панели на събитието, са мерките срещу изпирането на пари и финансовите злоупотреби, дигитализация, успешни мениджърски и бизнес практики и др. Особен акцент се постави върху ролята на новите технологии и как те променят адвокатската професия. В контекста на тази тема в един от панелите ще бъде представен инструмент с изкуствен интелект за надлежна проверка.

В различните панели на South East Europe Summit 2019 се включихаи редица изпълнителни директори на водещи институции и компании, сред които представители на Българска народна банка, IBM, Rompetrol, Oracle, и др.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 05.08   1100 г. – Хенри I е коронован за крал на Англия в Уестминстърското абатство. 1716 г. – 40-хилядна австрийска армия начело с принц Йожен Савойски разгромява...