Без казина и игрални зали в общежитията в Студентски град

20.09.2012 | 15:18
по статията работи: Елица Елефтерова
Промените бяха подкрепени единодушно на първо четене в пленарната зала с 87 гласа "за"
Без казина и игрални зали в общежитията в Студентски град
Снимка: Sxc.hu

Казина и игрални зали, които работят след 22 часа, няма да могат да бъдат на по-малко от 100 метра от студентски общежития или вътре в тях, реши Парламентът.

Промените в Закона за висшето образование, предложени от депутати от различни парламентарни групи - Огнян Стоичков, Веселин Методиев, Ивелин Николов, Ивайло Тошев и Алиосман Имамов, бяха подкрепени единодушно на първо четене в пленарната зала с 87 гласа "за".

При заварено положение заведенията, които не отговарят на новите условия, трябва да прекратят дейността си след изтичане на лиценза, издаден от Държавната комисия по хазарта.

"Няма висше училище, което има блок в Студентски град и което към момента да не е отдало свое помещение за нощно заведение. Нощните заведения преобладават в Студентски град”, коментира Огнян Стоичков от "Атака".

"Уважаваме частната инициатива – търсим баланс между частния и държавния интерес, и затова сме предвидили 6-месечен гратисен период от приемане на закона - тези, които работят след 22 часа,а да направят своите постъпки в общинската администрация и да съкратят работното си време или да преустановят търговската си дейност, когато нарушават закона”, поясни той.

По думите му голяма част от договорите за наем в общежитията - около 85%, изтичат до края на тази година. "Младежите могат да посещават заведения, въпросът е да не пречат на онези младежи, които искат да почиват или да се подготвят.

Никой не ограничава веселбата, забавленията. Въпросът е никой на никого да не пречи.  Студентското общежитие с дефиницията, която ние даваме, е жилищна сграда за отдих и за самоподготовка. Това е нейният приоритет”, каза депутатът.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...