Без повече бонуси в Агенцията по вписванията

14.03.2012 | 17:24
по статията работи: Ралица Стоянова
Приеха окончателно промени в Закона за търговския регистър
Без повече бонуси в Агенцията по вписванията
Снимка: Econ.bg

25% от събраните такси, глоби и имуществени санкции, наложени за нарушения по Закона за търговския регистър и постъпващи като собствени приходи в бюджета на Агенцията по вписванията, ще бъдат изразходвани само за развитие на материалната база на търговския регистър и за повишаване на квалификацията на служителите.

Това ще става при условия и по ред, определен с наредба на министъра на правосъдието, реши парламентът с приетите на второ четене промени в Закона за търговския регистър, информира БТА.

Досега разпоредбата даваше право част от средствата да отиват и за стимулиране на работещите в Агенцията по вписванията.

При пререгистрация търговецът се вписва с досегашната си фирма, като едновременно се извършва и пререгистрация на всичките му клонове. При пререгистрацията търговците се изключват от регистър БУЛСТАТ и кодът по БУЛСТАТ става ЕИК на търговеца, записаха депутатите. Когато към заявлението на търговеца за вписване, заличаване или обявяване не са приложени всички документи или не е платена дължимата такса, длъжностното лице дава указания на заявителя за отстраняване на нередностите, реши НС. Те се оповестяват по електронната партида на търговеца. Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 11.04   1079 г. – Със заповед на полския крал е екзекутиран епископа на Краков Станислас, който по-късно е канонизиран и става покровител на Полша. 1241 г. –...