Започва разпродажба на имотите на Югоагент

02.06.2004 | 08:03
по статията работи: econ.bg
Окръжният съд вдигна възбранатаИмоти на Югоагент за близо 2 млн. лв. в Добрич и страната ще се продават от Агенцията за държавни вземания от началото на следващия месец. Собственикът им Миролюб Гаич ще възрази писмено пред Министерството на финансите срещу разпродажбата. Да постъпи така го  посъветвал лично финансовият министър Милен Велчев по време на срещата с добрички бизнесмени в събота.

Продажбите са за осребряването на имуществото на обявеното още през 1998 г. в несъстоятелност Югоагент експорт-импорт ООД. По решение на кредиторите от 28 май започва процедура за пряко договаряне на 7 имота - магазини в Ямбол и Свищов, стопански дворове в София и Петрич и ниви по 4 дка в престижния варненски квартал Виница. Имотът в Петрич представлява стопански двор от 3309 кв. м площ с две масивни постройки.
Продават се и 4 от 6-те имота на Югоагент в софийското село Требич. Всички те са предлагани безрезултатно на търгове през 2001 г. Сега кредиторите разрешиха собствеността да бъде търгувана накуп или поотделно в зависимост от проявения интерес. Очаква се оценките им да бъдат готови през следващите дни. Те се изготвят по метода на чистата стойност, но са съобразени с пазарните цени, за да влязат повече пари в масата на несъстоятелността на дружеството, обясни синдикът Тихомир Найденов. По предварителни данни 7-те имота струват около 2 млн. лв.

Източник на в. ПАРИ съобщи, че софийското Инвеста кар ЕООД, което закупи универсалния магазин в Добрич, е готово да кандидатства и за тези имоти.
За 2 юни е насрочен конкурс по оферти за продажба на бившата мебелна къща Добротица в Добрич. Търговският обект е собственост на обявеното в ликвидация Югоагент-Добрич ООД, смесено дружество на Югоагент експорт-импорт и община Добрич. Магазинът беше предложен на явен търг в края на март заедно с универсалния магазин, но никой не се яви, за да наддава. Сега продажбата ще тръгне от 907 хил. лв. без ДДС, колкото беше първоначалната оценка на имота, уточни ликвидаторът Иван Манолов.

На общо събрание следващия месец кредиторите трябва да определят как ще се продаде търговски комплекс Аркада в Каварна, собственост на обявеното в ликвидация Югоагент-тур ЕООД, друга дъщерна на Югоагент експорт-импорт фирма. По искане на Иван Манолов Каварненският районен съд развали продажбата му, направена от отстранената управителка и съпруга на сръбския бизнесмен Живка Гаич. Срещу нея в момента се води наказателно дело за съставяне на документи с невярно съдържание, за отчуждаване на имот и за присвояване на средства от сделката. Синдикът на Югоагент Тихомир Найденов и ликвидаторът Иван Манолов са конституирани като граждански ищци по делото с претенция за 41 хил. лв. За толкова Живка Гаич продава Аркада без съгласието им.

Тихомир Найденов е поискал разрешение от съда за продажба чрез търг по чл. 717 от ТЗ на още 9 имота на Югоаегнт експорт-импорт. Предстои откриване на продажба за още 2 апартамента във Варна, магазин с гараж в Добрич и магазин в Бяла Слатина.
Процедурата по продажбите се затруднява от появата на нови имоти на Югоагент, които не са декларирани пред данъчните власти и не са заведени в документацията на дружеството, заяви за в. ПАРИ Найденов. Той е открил помещение под магазина в Бяла Слатина и 2 магазина в Шумен, които по нотариални актове са собственост на фирмата, но не са осчетоводени в документацията й.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 19.06   1269 г. – кралят на Франция Луи IX постановява всички евреи, които не носят отличителния знак Звездата на Давид да заплащат глоба. 1829 г. – Руско-турската...