КЗК одобри избора на строителен надзор на лот 2 на АМ "Тракия"

18.05.2010 | 13:17
по статията работи:
Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок
КЗК одобри избора на строителен надзор на лот 2 на АМ "Тракия"

Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбата на Обединение "Национални транспортни оси" срещу класирането на участниците в обществената поръчка за избор на строителен надзор на лот 2 на магистрала "Тракия" (спечелена от "Пътинвестинженеринг"АД).

Жалбоподателят твърди, че е незаконосъобразно отстранен, като посочва, че в протокола на комисията, провеждаща процедурата и в решението на възложителя, липсват обективни мотиви за отхвърляне на подробната писмена обосновка за предложената от него с 40,92% по-ниска цена от средната цена на останалите оферти и счита, че не е направен задълбочен анализ на изложените от него факти и обстоятелства.

След преценка на обстоятелствата по жалбата КЗК счита, че не е налице твърдяното нарушение. Заключението на комисията, провеждаща процедурата, е направено по изложените в писмената обосновка доводи, извършен е анализ на всяко от посочените в нея обстоятелства. Протоколът на комисията е мотивиран и съдържа всички необходими реквизити. Съгласно чл. 70, ал. 3 от ЗОП, в компетентността на тръжната комисия е преценката доколко посочените обстоятелства в обосновката са обективни. Тази преценка е по целесъобразност, поради което правилността на изложените от комисията мотиви за неприемането на писмената обосновка не може да се обсъжда в производството по обжалване.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Припомняме ви, че в началото на месеца премиерът Бойко Борисов обвини БСП, че продължава да пречи на строежа на участъка от Стара до Нова Загора. По време на символичния старт на проекта премиерът обяви, че фирмата, представлявана от бившия "червен" депутат Младен Червеняков, е завела жалба в КЗК без да плати необходимите 50 лв. Тогава стана ясно, че държавата има готовност да стартира проекта, назначавайки временен надзор.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 02.04   1512 г. – Испанският мореплавател Хуан Понсе де Леон достига източното американско крайбрежие и нарича полуострова Флорида. 1861 г. – Йосиф Соколски е...