КЗК отмени обществена поръчка на АПИ

17.08.2012 | 11:08
по статията работи: Теодора Пенева
Антимонополният орган откри нарушения в класиралата се на първо място одиторска фирма
КЗК отмени обществена поръчка на АПИ

От Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) са открили нарушения в класиране за обществена поръчка на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), се посочва в официалната страница на антимонополния орган.

Става дума за класиране на участниците и определяне на изпълнител в процедурата за възлагане на обществена поръчка за извършването на одит на дейностите и отчет на разходите по проектите от втория етап на Оперативна програма „Регионално развитие“ (ОПРР) 2007-2013 г. КЗК е отменила решението на АПИ като незаконосъобразно.

Производството е установило несъответствия в декларираните приходи на класирания на първо място участник – фирмата „Глобъл Отдит Сървисез“ ООД за одитна дейност в периода 2008-2010 г. Те са между посочените от компанията в офертата и в интернет сайта ѝ. Това е породило съмнения относно достоверността на информацията в представените в офертата документи.

Съгласно взетото решение Комисията връща преписката с указания съответната оценителна комисия по обществената поръчка да провери декларираните от „Глобъл Одит Сървисез“ приходи за посочения период и да изиска доказателства за заявените в офертата обстоятелства. В зависимост от представената информация оценителната комисия трябва да упражни правомощията си по Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Процедурата е върната на етап разглеждане на документите и преценка на условията за допустимост, съобразно мотивите в решението .

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 28.05   1358 г. – Във Франция започва най-голямото селско въстание през Средновековието, известно като "Жакерия". 1754 г. – Френско-индианската война: Състои...