КФН: Няма "бонус-малус" преди изграждане на информационна система между МВР и "Зелена карта"

19.02.2019 | 16:20
по статията работи: econ.bg
Система бонус-малус трябва да бъде въведена в България. Това смята отиващият да работи в ЕБВР де факто бивш председател на КФН Карина Караиванова
КФН: Няма "бонус-малус" преди изграждане на информационна система между МВР и "Зелена карта"
Снимка: БГНЕС

Система бонус-малус трябва да бъде въведена в България. Това смята отиващият да работи в ЕБВР де факто бивш председател на КФН Карина Караиванова.

Караиванова заяви, че недоизчистената концепция приемането на наредбата за бонус-малус се бави. Ще се наложат определени промени заради реакцията на обществото, каза тя и добави, че експертите на КФН работят по отразяването на най-сериозните забележки по предложената концепция за бонус -малус.

"Новият вариант ще бъде представен за обсъждане преди периода, в който ще бъде завършено изграждане на информационната система между "Зелена карта" и МВР", увери Караиванова. Нама как, преди изграждането на тази система, бонус-малус да бъде въведен, поясни ръководителят на КФН.

Същевременно Караиванова каза и, че са предадени данни от КФН на отговорни правоохранителни органи, включително ДАНС, за застрахователния сектор. Тя не влезе в подробности за какво става въпрос и дали е свързано с други застрахователни компании на българския пазар, които може да последват съдбата на кипърското дружество "Олимпик", или е нещо свързано със "Зелена карта" предвид информацията, че има затруднения с изплащането на обезщетения по щети от сключена в България от чужденци "Гражданска отговорност" при катастрофи в чужбина.

По отношение на т.нар. "спящите акции" Караиванова съобщи, че КФН е подкрепила действия за тяхното "раздвижване", адмирира инициативата и изрази съгласие, че предложената концепция има нужда от доизчистване и допълнително обмисляне.

Отчетът на Караиванова за свършеното от нея

Официално на сайта на КФН е публикувано прессъобщение, в което се казва, че "беше постигнато нормативно обновяване на всички сектори, за които отговаря КФН:

- в областта на капиталовите пазари бяха одобрени значими промени в Закона за публично предлагане на ценни книжа и Закона за пазарите на финансови инструменти;

- в областта на допълнителното пенсионно осигуряване беше усъвършенстван Кодекса за социално осигуряване, като беше прецизирана дефиницията за инвестиции в свързани лица;

- беше приет нов Кодекс за застраховането."

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 21.10   1097 г. – Първи кръстоносен поход: Кръстоносците предвождани от Годфрид дьо Буйон, Боемунд I Антиохийски и Раймон Тулузки започват Обсадата на Антиохия. 1520 г....