Кога бързите кредити са наистина от голяма помощ?

11.01.2019 | 09:00
по статията работи: Econ.bg
Кога бързите кредити са наистина от голяма помощ?

 

Банкови и небанкови финансови институции и организации, които предлагат лесни кредити има много и е наистина изключително лесно да потърсите и вземете заем. Достатъчно е просто да ви хрумне, че искате да отидете на почивка или да си закупите нещо и… благодарение на кредитните компании можете за минути да имате по сметката си необходимите средства.

Бързината и при кандидатстване, и при усвояване на заемите е наистина изумителна, но дали това е винаги във ваша полза? Истината е, че ако теглите лесни кредити при всяко ваше хрумване, много скоро можете да попаднете и в дългова спирала, от която да ви е трудно да се измъкнете. Ако обаче сте разумни и сте наясно с отговорностите, които идват с тегленето на кредит и взимате такъв само когато наистина имате нужда от него, тогава бързите кредити са едно наистина голямо улеснение.

При какви ситуации бързите кредити са наистина от голяма помощ?

- Когато ситуацията наистина изисква бързо решение

Случва се на всеки да не може да се справи финансово. Понякога се бавят заплати, друг път битовите сметки са малко повече, отколкото сте смятали, някой от семейството се е разболял, хладилника, пералнята или телевизора внезапно са приключили живота си… Вариантите са безброй. Винаги може да изникне нещо непредвидено и да попаднете в ситуация, в която се нуждаете от средства незабавно.

В този случай бързите кредити ще ви свършат идеална работа, тъй като просто трябва да влезете в интернет, да се спрете на кредитна компания, да кандидатствате и да получите бързо и лесно заема, който ще ви позволи да излезете от неприятната ситуация.

Цялото действие от кандидатстването до усвояването на заема няма да ви отнеме и ден. Влизате на страниците на избраната кредитна компания, кандидатствате, получавате отговор до няколко минути дали сте одобрени, а парите са по сметката ви до половин час след подписването на договора.

- Когато не искате никой да разбира, че имате финансови проблеми

На никой не му е приятно да остане без пари, но още по-неприятно е да отиде при близък или приятел, за да моли за заем. Това от една страна означава да признае, че не е успял да се справи финансово, а от друга страна означава да ангажира някой друг със собствените си проблеми. Дори и приятелят или роднината да ви заемат пари, докато не ги върнете ще се чувствате зле, а и след това още дълго време ще ви е неудобно всеки път, в който се срещнете с близките си.

Ако не искате да преживявате подобни неудобни моменти, кредитните компании са насреща, за да ви осигурят лесни кредити с минимум въпроси. Кандидатствайки за бърз заем никой няма да ви пита за какво са ви парите, нито ще се интересува защо сте попаднали в ситуация да търсите заем.

- Ако имате нужда от неголяма сума пари

Ако сумата, от която се нуждаете надхвърля 2000 - 3000 лв., тогава бързите кредити няма да могат да ви свършат работа, тъй като сумите, които отпускат по-голямата част от кредитните компании са малки по размер. В този случай решението ви е да потърсите потребителски кредит от банка.

Ако обаче се нуждаете от малка по размер сума (от 400 до 1000 + лв), тогава един бърз и лесен кредит е идеалното решение за вас.

- Когато се нуждаете от кредит, а от банката държат да сте на постоянен трудов договор или да им осигурите поръчител

Случва се да имате нужда от пари в момент, в който не работите на постоянен трудов договор или тъкмо сте напуснали работа и сте започнали на ново работно място. Ако поискате потребителски кредит от банка, там задължително ще ви поискат да представите трудов договор, а в някой случаи и обезпечение на кредита.

При бързите онлайн кредити да работите на трудов договор не е задължително условие, а що се отнася до обезпечението.. Тъй като този вид лесни кредити са необезпечени и сумите, които се отпускат са малки по размер, не се изисква да имате поръчител. Достатъчно е просто да имате сигурни месечни доходи, за да кандидатствате и да ви бъде отпуснат заема.

Разбира се, не бива да забравяте, че онлайн кредитите са необезпечени потребителски заеми, които се предоставят наистина бързо, но на по-високи лихви и за по-малък период за погасяване. Ако това, че ще трябва да върнете заема в кратки срокове и при малко по-високи лихви няма да е проблем за вас, тогава този вид кредити в случая ще са ви от голяма помощ.

- Когато не искате да губите време в разговори със служители, да подготвяте купища документи и да чакате с дни за одобрение на кредита

Живеем в достатъчно динамичен свят и едва ли много от вас могат да си позволят да губят дни само, за да подготвят всички необходими документи, които се изискват при кандидатстване за заем от банка. Ако нямате нито време, нито нерви, а парите ви трябват бързо, тогава кредитните компании, които предоставят лесни онлайн кредити ще са ви от голяма помощ.

Кандидатстването за заем от небанкова финансова организация е много бързо и лесно и можете да го направите буквално за две минути. Не се налага да ходите лично до клон или офис, нито да събирате куп документи. Имате ли компютър или телефон под ръка е достатъчно просто да отделите няколко минутки, за да кандидатствате. Като прибавим и това, че повечето кредитни компании предлагат и посещение на техен кредитен консултант, който при желание от страна на кредитоискателя да отиде на адрес, то е повече от ясно, че ако имате нужда от лесни кредити без излишно губене на време, бързите заеми са за предпочитане.

 

246007

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 27.02   1531 г. – Осем немски князе и 11 града сформират Лига в защита на учението на Мартин Лутер. 1551 г. – Иван Грозни открива Стоглавия събор, ограничаващ правата...