Нужно е сътрудничество в сферата на занаятчийството

16.07.2012 | 11:14
по статията работи: Петя Бързилска
Проектът INNOCRAFTS ще стимулира предприемачеството и бизнеса в сферата на съвременното занаятчийство и изкуство
Нужно е сътрудничество в сферата на занаятчийството

 

В рамките на провела се кръгла маса на тема „Иновативни политики за развитие на занаятчийството“ бяха представени основните цели, дейности и очаквани резултати от проекта “INNOCRAFTS – Иновативни политики за развитие на предприемачеството в занаятчийския сектор“. На преден план изпъкна идеята за сътрудничество на международно и на местно ниво, предаде пресцентъра на Община Бургас.

Кръглата маса събра на среща представители на занаятчийския сектор в бургаски регион, Община Бургас, Бургаската търговско- индустриална камара, Регионална занаятчийска камара, РС на ГД „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

Поводът за срещата стартиралия наскоро международен проект за развитие на занаятчийството, който Община Бургас изпълнява в партньорство с още 14 организации от Италия, Франция, Испания, Ирландия, Финландия, Унгария, Словакия, Русия, Литва и Латвия. Водеща организация по проекта, чието наименование е “INNOCRAFTS е Община Флоренция.

Представителите на Регионалната занаятчийска камара набелязаха основните линии, по които според тях следва да се движи бъдещата съвместна работа. Начертани бяха както някои от добрите практики на местно ниво в сферата на занаятчийството, така и най- често срещаните трудности и предизвикателства пред сектора. Всички участници в срещата се обединиха около идеята, че за да има реален ефект от изпълнението на проектните дейности, следва да се работи в партньорство както на международно, така и на местно ниво.

Проектът INNOCRAFTS е финансиран по програма INTERREG IVC и е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие. Целта му е да насърчи предприемачеството и бизнеса в сферата на съвременното занаятчийство и изкуство, като подобри и осъществи обмен на опит и добри практики между партньорите в това число: успешни инициативи, реализирани проекти, методологии, техники, др.

В рамките на проекта ще се търсят успешни бизнес модели в сферата на занаятчийството, начини за подкрепа на млади предприемачи, за подобряване на услугите в подкрепа на артистите и занаятчиите и популяризиране на техните продукти. Срокът за изпълнение на дейностите е 36 месеца – до декември 2014 г. Партньорите по проекта са общини, неправителствени организации, търговски камари, образователни институции.Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 12.12   1443 г. – Варненски кръстоносен поход: В Битката при Златица настъплението на кръстоносците, предвождани от Владислав III и Янош Хуняди, към Одрин е спряно от силна...