Пощенска банка и МФК подписаха споразумение за 20 млн. долара 1

01.03.2012 | 11:31
по статията работи: Ралица Стоянова
Със средствата българските компании ще бъдат подпомагани за навлизане на нови пазари
Пощенска банка и МФК подписаха споразумение за 20 млн. долара
Снимка: Sxc.hu

Международната финансова корпорация (МФК), член на Световната банка, и Пощенска банка, член на Юробанк И Еф Джи Груп, подписаха споразумение по Глобалната програма за търговско финансиране на МФК.

Чрез споразумението банката осигурява гаранционна линия в размер на 20 млн. щатски долара за подпомагане развитието и насърчаване на търговската дейност на български компании за внос и износ.

Бизнесът в България разчита на финансиране за осъществяване на износ на желязо, стомана, облекла, текстилни изделия и земеделски продукти към клиенти в цяла Европа, както и за реализирането на внос на продукти за енергетиката, металургично оборудване, автомобили и други потребителски продукти. Участието на Пощенска банка в Глобалната програма за търговско финансиране на МФК (ГПТФ) ще предостави възможност на предприятията да разширят регионалните търговските потоци на България, стимулиращи развитието на икономиката на страната и разкриването на работни места, съобщават институциите.

“Щастливи сме, че получаваме възможност да разширим разностранното ни сътрудничество с МФК с цел подпомагане на малките и средните предприятия, и на регионалната търговия в Югоизточна Европа”, каза Джорджо Прадели, генерален мениджър и ръководител "Международни дейности" в Юробанк И Еф Джи Груп. “Присъединяването на Пощенска банка към ГПТФ ще увеличи възможностите на банката за предоставяне на решения за търговско финансиране на клиентите си в България, както и възможностите им за достъп до нови пазари, и като цяло ще подкрепи развитието на българската икономика”.

Джорджина Бейкър, директор „Глобална търговия и решения за вериги на доставка” във финансовата корпорация, каза: “МФК ще подпомогне Пощенска банка при установяването на нови отношения с глобални банки и ще подкрепи финансовия сектор в страната. Разширените възможности за търговско финансиране ще засилят растежа на местния бизнес, ще спомогнат за разкриването на нови работни места, и като цяло ще разширят икономическите възможности”.

От създаването си през 2005 г. награждаваната Глобална програма за търговско финансиране на МФК е издала над 11 000 гаранции на обща стойност 15.8 милиарда щатски долара на банки за краткосрочно търговско финансиране на клиентите им на нововъзникващи пазари. През финансовата 2011 г. 53% от общата сума е предназначена за подпомагане на търговията в най-бедните страни, а 79% - за малки и средни предприятия. Програмата включва повече от 200 партньорски банки в над 90 нововъзникващи пазари.Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

Encho Jivkov 01.03.2012 | 15:54
Браво на Пощенска банка,имаме нужда от свежи пари които да подпомагат износителите ни и търговците,да се надяваме,че и условията ще бъдат изгодни за да се раздвижи бизнеса ни.Имаме нужда от добри продукти за бизнеса,за да може да се подобри финансирането му и да се разива износа и търговията.Пощенска са добра банка и дано и за напред да предлага добри продукти за бизнеса!
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 02.07   1556 г. – Русия завладява и присъединява Астраханското ханство. 1644 г. – Английска гражданска война: Състои се Битката при Марстън Мур. 1776 г. –...