По-малко хора са пътували с автобус през април-юни

25.08.2017 | 13:55
по статията работи: econ.bg
Това се наблюдава както по вътрешните линии, така и по международните
По-малко хора са пътували с автобус през април-юни
Снимка: БГНЕС

По предварителни данни през второто тримесечие на 2017 г. има лек ръст както при превозените товари, така и при извършената работа от товарния сухопътен и воден транспорт. През второто тримесечие на 2017 г. превозените пътници от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се увеличават с 1.2% спрямо същия период на предходната година, докато извършената работа намалява с 11.4%. Това показват данните на Националния статистически институт.

От информацията се вижда, че на годишна база спада броят на превозените от сухоземен транспорт пътници с 5.1%. Това се наблюдава както по вътрешните линии, така и по международните. Намалението идва основно при превоза от автобуси - с 5.4% докато с влак са пътували с 0.4% повече пътници.

При водния пътнически транспорт се наблюдава намаление както на превозените пътници, така и на извършената работа - съответно с 2.2 хил. пътници и с 615.9 хил. пътниккилометра. Намалението се дължи основно на по-малкия брой превозени пътници при международните превози на речния и морския транспорт.

През периода април - юни предприятията от градския електротранспорт (трамваен, тролейбусен и метро) са превозили общо 71.248 млн. пътници, или с 8.772 млн. пътници повече спрямо същия период на предходната година. Увеличение е регистрирано при всички видове електротранспорт, като то е най-голямо при тролейбусните и трамвайните превози.

През второто тримесечие превозените товари от сухопътния транспорт са 35.3 млн. т, или с 9.4 млн. т повече спрямо съответното тримесечие на 2016 г., което основно се дължи на вътрешните превози на автомобилния и железопътния транспорт.

Превозените товари от речния и морския транспорт намаляват с 4.4% спрямо година по-рано в резултат на по-малкото количество превозени товари от морския транспорт.

В сравнение с първото тримесечие се наблюдава увеличение на превозените товари от товарния транспорт с 5.6%. При извършената работа обаче е регистриран спад от 1.8%. Превозените пътници и извършената работа от пътническия транспорт (сухопътен, воден и градски електротранспорт) се увеличават съответно с 1.8 и 0.2% спрямо първото тримесечие на 2017 година.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 19.09   335 г. – Далмаций е повишен в цезар и става управител на провинциите Тракия и Македония на Римската империя. 1356 г. – Стогодишната война: В Битката при Поатие...