Софтуерната „Сирма Груп Холдинг“ АД с офис в Ню Йорк

31.03.2016 | 14:49
по статията работи: econ.bg
Дружеството ще се концентрира върху нарастването на обема на продажбите на американския и близките пазари
Софтуерната „Сирма Груп Холдинг“ АД с офис в Ню Йорк
Снимка: Thinkstock/Guliver

Софтуерната компания "Сирма Груп Холдинг" АД обяви първите си инвестиции след успешното първично публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса. В края на миналата година Сирма успя да набере 11,4 млн. лева нов капитал като се листна на българската борса. IPO-то на холдинга  от високотехнологични компании бе най-голямото в България след кризата от 2007 година насам.

 „Съветът на директорите на Сирма Груп одобри първите инвестиции с набраните нови средства. Съгласно Проспекта за предлагането се учреди и структурира ново дружество в САЩ с капитал от 2 милиона долара – Sirma Group Inc. Дружеството ще бъде ключово за развитието на холдинга с основна първа цел да развива продажбите на американския пазар на всички дружества и да засили синергиите между тях“, съобщи Цветан Алексиев, изпълнителен директор на „Сирма Груп Холдинг“.

Решението на борда на холдинга предвижда дружеството на първи етап от развитието си да се концентрира върху нарастването на обема на продажбите на американския и близките пазари на дружествата от групата чрез изграждането на силен екип от търговци, с които групата да стъпи уверено и на източния бряг на САЩ. Конкретни стъпки са предвидени за увеличение на продажбите на дружествата Sirma Solutions, EngView Systems, Ontotext и Sirma ITT, които да надградят над вече съществуващите позиции на този пазар. Сред знаковите клиенти на дружествата от групата в региона са Националната галерия на САЩ, Министествата на отбраната и на здравеопазването на САЩ, John Wiley & Sons (водещо издателство на научна литература), Quality Vision International (глобален лидер във видеоизмервателното оборудване),  Централната изборна комисия на Канада и Министерството на природните ресурси на Канада. Фокусът върху западните щати ще се поеме от сегашния офис в Айдахо, който се ръководи от Деян Ненов.

Сред другите инвестиции на „Сирма“ ще бъдат повишаване на производствения капацитет на Sirma Solutions в София и регионалните офиси, както и отделяне на Loyax от Sirma Solutions като самостоятелно дружество, което освен че ще доразвива платформата за управление на лоялни програми, ще предлага и консултантска дейност в тази сфера.

Loyax има вече изградена партньорска мрежа в страни от Европа, Азия, Африка, Близкия Изток и Латинска Америка, като платформата е лицензирана и за маркетингови агенции в Сингапур, Нигерия, Катар и Гваделупа, обслужващи десетки малки и средни бизнеси в изграждането на лоялните им стратегии.

Общият размер на инвестицията в Sirma Solutions е 1 милион лева, от които 500 000 лева предназначени за инвестиция в Loyax.

„Правим и множество по-малки инвестиции, които бяхме предвидили, за да ускорим растежа и капацитета на текущите екипи, за да имаме възможност да поемем новия бизнес и увеличим Холдингът ще финансира с 500 000 лева и Sirma ITT, която внедрява решението си за интелигентно управление на процеси и документи в няколко институции и корпорации в САЩ. Групата е в процес и на подбор на дружества за придобиване със синергия към текущите бизнес вертикали, за което са предвидени част от средствата от публичното предлагане.

Миналият месец дружеството обяви своите консолидирани резултати за четвъртото тримесечие на 2015 година. Ръстът в приходите е със 17,4% от 27,048 до 31,759 млн. лева, тъй като реално средствата от първичното публично предлагане се инвестират едва през 2016 година. От дружеството отбелязват, че са подобрили прогнозните резултати за 2015 г., презeнтирани пред инвеститорите преди първичното публично предлагане. През 2015 година са започнати множество инвестиции, които са намалили оперативната печалба за изминалата година спрямо предходната, но резултатът от тях се очаква да даде ефект още тази година.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 24.10   439 г. – Вандалите, предвождани от Гензерих, превземат Картаген и основават свое кралство. 1071 г. – Михаил VII Дука става император на Византия. 1260 г....