Специалистите от фарма индустрията у нас имат нужда от офис с паркинг и спортни зали

15.04.2014 | 12:16
по статията работи: econ.bg
Естествената светлина, вентилацията и климатизацията са определящи за над 80% от анкетираните
Специалистите от фарма индустрията у нас имат нужда от офис с паркинг и спортни зали
Снимка: Thinkstock/Guliver

Проучването за важността и удовлетвореността от работното пространство показва кои елементи правят служителите във фармацевтичния сектор по-мотивирани и ефективни. Техническата обзпеченост на работното място е най-важният фактор от работната среда за работещите във фарма индустрията. 56% от служителите и 48% от мениджърите са го посочили като най-важния. От елементите на офис пространството за над 80% от отговорилите идеалното работно място трябва да е с много добра вентилация (82%) и климатизация (84%), да има естествена светлина (85%) и ниски нива на страничен шум (76%). Наличието на паркоместа и удобен градски транспорт, в това число спирка на метрото, пък са водещите фактори от обкръжаващата офиса среда. Идеалното място за работа включва и зала за спорт и танци. 61% от запитаните са отговорили, че това за тях доближава работното им място до идеалното.

Проучването е част от поредица изследвания, проведени по поръчка на Tishman International от агенция за маркетингови изследвания Ноема. Тази година допитването има за цел да идентифицира най-важните фактори от работната среда за служителите във фарма индустрията. Проучването е осъществено със съдействието на HR компанията JobTiger. То обхваща HR мениджъри и служители на водещи фармацевтични компании. Проучването показа и степента на удовлетвореност на служителите от факторите на работната среда.

„Серията от проучвания целят да установят кои са важните елементи от работната среда и как работният климат се отразява на ефективността и комфорта на служителите. Първото изследване проведохме сред служителите на IT компании. Тази година проучихме нагласите на специалистите от фарма индустрията. Важен извод е изискването работното място да осигурява повече елементи извън стандартната техническа обезпеченост. Проучването установи и все по-осъзната нужда от удобства като покрит паркинг, спортна зала, а и наличието на зелени площи около офиса. Затова съществуването на модерни комплекси като LEED® Gold сертифицирания Sofia Airport Center, които предлагат удобствата, определяни като желана част от мястото за работа, ще бъде все по-важно”, отбеляза Олга Стоичкова, търговски мениджър в Tishman International, компанията, която развива и управлява Sofia Airport Center.

167934

Сред най-важните специализирани търговски обекти са химическо чистене, възможности за масажи и СПА процедури, както и козметичен и фризьорски салон и детска градина. Те са посочени от 37% от отговорилите като желани в близост до работното им място. При обкръжаващата среда най-ниска е удовлетвореността от зеленината, сред която са офис сградите, в които понастоящем работят участвалите в проучването. Само една четвърт от отговорилите са удовлетворени от наличието на зеленина около офиса им. При елемента „възможностите за хранене” най-ниска удовлетвореност се регистрира по отношение на заведенията за бързо хранене, наличието на кафенета в или близо до сградите и магазините за плодове и зеленчуци.

За „Тишман Интернешънъл” (Tishman International) – Към момента „Тишман Интернешънъл Къмпанис“ (Tishman International Companies) развива дейност в Съединените щати, Великобритания и Централна и Източна Европа, включително България, Унгария, Чехия, Словакия и Румъния. Фирмата е специализирана в придобиване, развитие, управление и финансиране на търговски недвижими имоти. „Тишман” е консултант и партньор в смесени дружества заедно с водещи световни институции и частни инвеститори и наскоро бе избрана от британски фонд да предоставя услуги по управлението на активите и развитието на портфейл от 12 апартамента и студия в Румъния, Унгария и Словакия.

За „Тишман Интернешънъл” (Tishman International) в Европа – През 1986 година „Тишман Интернешънъл” отвори европейски офис в Лондон, Англия. Оттогава компанията е разработила и управлява над шест милиона кв.м първокласни офис и търговски площи на територията на Обединеното кралство. В допълнение, „Тишман” осигурява за международна компания придобиването и управлението на милиони кв.м първокласни недвижими имоти в Европа, сред които няколко големи центрове за хранителни стоки в Чехия. Престижният списък с клиенти и партньори на „Тишман” включва Metropolitan Life (Метрополитън Лайф), New York Life (Ню Йорк Лайф), Teachers Insurance (Тийчърс Иншуърънс), Bank of America (Банк ъф Америка), Grosvenor International (Кросвенър Интернешънъл), Citibank (Ситибанк), American Express (Американ Експрес), Fidelity Investments (Фиделити Инвестмънтс), Lend Lease (Ленд Лийс), HVB Real Estate (Ейч Ви Би Истейт) и редица други.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...