Стопанският факултет на Техническия университет кани бъдещи студенти с 8 специалности

22.05.2018 | 10:15
по статията работи: econ.bg
Обучението се провежда по учебни планове, разработени със съдействието на водещи европейски университети и съобразени със съвременните постижения и тенденции в областта на икономиката, управлението, инженерните и информационните технологии
Стопанският факултет на Техническия университет кани бъдещи студенти с 8 специалности
Снимка: Технически Университет

Стопанският факултет на Технически университет - София, специализиран в обучение, съчетаващо икономико-управленски дисциплини със засилена подготовка в областта на индустриалните и информационните технологии, обявява прием на студенти по следните бакалавърски специалности:

“Индустриален мениджмънт”, "Мениджмънт и бизнес информационни системи" и “Стопанско управление”.

Факултетът предлага и магистърско обучение по специалностите: 

“Индустриален мениджмънт”, “Стопанско управление”, “Публична администрация”, “Мениджмънт в електроенергетиката” и “Управление на проекти”.

Обучението се провежда по учебни планове и програми, разработени със съдействието на водещи европейски университети и съобразени със съвременните постижения и тенденции в областта на икономиката, управлението, инженерните и информационните технологии. 

За подробна и актуална информация относно приема по специалността  (формиране на състезателен бал, необходими документи за кандидатстване и др. под.)  :

Технически университет-София, п.к. 1756, Студентски град https://priem.tu-sofia.bg/;

Канцеларии на Стопански факултет: блок 3, каб. 3233 и 3235, тел. 965-37-04, 965-27-04;

Завършилите бакалавърската степен на специалност „Индустриален мениджмънт“ могат да продължат обучението си в Стопанския факултет за получаване и на образователно-квалификационната степен „магистър“ по същата специалност. Продължителността на обучението е 1,5 години (вкл. разработване и защита на дипломна работа в трети семестър). Формите на обучение са редовна и задочна. Редовното магистърско обучение се провежда 3 вечери в седмицата и в събота, а задочното - два семестъра с продължителност от по 2 до 3 седмици.

За да отговори на големия интерес за получаване на професионалната квалификация „Магистър по индустриален мениджмънт“, в Стопанския факултет на ТУ-София се провежда задочно изравнително обучение за завършили образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и/или „магистър“ по други специалности. Продължителността на обучението е два семестъра за 1 година. Изравнително обучение не е необходимо за завършилите специалност „Стопанско управление“, специалностите от професионални направления 3.8. Икономика,  5.9. Металургия, 3.10. Химични технологии, 5.11. Биотехнологии, 5.12. Хранителни технологии и 5.13. Общо инженерство. 

Справки за специалността и записване на приетите студенти:

Технически университет-София, п.к. 1756, Студентски град https://priem.tu-sofia.bg/;

Канцеларии на Стопански факултет: блок 3, каб. 3233 и 3235, тел. 965-37-04,

 965-27-04; mag-sf@tu-sofia.bg

Специалност

„Мениджмънт и бизнес информационни системи”

Целта на специалността „Мениджмънт и бизнес информационни системи” е да подготвя управленски специалисти с висше образование, които притежават необходимия спектър от съвременни знания и умения в областта на управлението и бизнес информационните системи. Тя е в съответствие  с императивите на съвременната икономика на знанието, която предполага все по-голямо използване на информационно комуникационните технологии във всички бизнес дейности и изисква нови знания и умения за управлението им. Тя е съобразена с нарастващото търсене на специалисти в областта на управлението и приложението на ИКТ в бизнеса и гарантира добра професионална реализация. 

Изискванията за прием са изключително гъвкави, съобразно потребностите и възможностите на всеки. Така можете да се явите или на конкурсен изпит (тест) по математика, или да кандидатствате само по документи – с една от следните оценки от зрелостен изпит (матура) по: математика, физика, или български език и литература (БЕЛ). Конкурсните изпити са предварителни и редовни. Изискванията са в съответствие с Правилника за приемане на студенти в ТУ-София. По-подробна и актуална информация за балообразуващите оценки, минималните изисквания за класиране, прехвърляне от друг университет или специалност, както и за цялата кандидатстудентска кампания може да намерите на сайта: priem.tu-sofia.bg

Справки за специалността и записване на приетите студенти:

Технически университет - София, п.к. 1756, Студентски град https://priem. tu-sofia. bg/

Канцеларии на Стопански факултет: блок 3, каб. 3233 и 3235, тел. 965-37-04, 965-27-04 bach-sf@tu-sofia.bg; mag-sf@tu-sofia.bg

Специалност „Публична администрация"

Целта на специалност „Публична администрация" е да подготвя специалисти с висше образование в областта на администрацията и управлението, имащи задълбочена подготовка в използването на съвременните информационни технологии. Тя е създадена да отговори на нарастващите потребности от такива специалисти, предвид реформата в публичния сектор и постепенното въвеждане на концепциите за електронно правителство и електронна община.

Още със създаването си специалност „Публична администрация" се утвърди като желана от студентите. Тя носи духа на модерното образование. За това свидетелстват многобройните признания и рейтинга, в които специалността попада на челни места.  Тя гарантира добра професионална реализация на завършилите , защото е насочена към задоволяване на потребностите на един специфичен,  все още незает и нарастващ сегмент на пазара на труда у нас, но и осигурява подготовка, гарантираща реализация и в други сектори.

Подробна и актуална информация за  кандидатстване може да намерите на:

Канцеларии на Стопански факултет: блок 3, каб. 3233 и 3235, тел. 965-37-04, 965-27-04; mag-sf@tu-sofia.bg.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 28.09   48 пр.н.е. г. – Помпей Велики е убит по заповед на египетския цар Птолемей XII, след като акостира в Египет. 1066 г. – Уилям Завоевателя напада Англия: започва...
Полезно от Мрежата
7sport.net